Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЛъжат. Лъжат, че не лъжат. Лъжат,

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЛъжат. Лъжат, че не лъжат. Лъжат,
Коментари Харесай

De Profundis: Българските управляващи лъжат, после лъжат, че не лъжат, а след това лъжат, че не лъжат, докато лъжат…

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Лъжат. Лъжат, че не лъжат. Лъжат, че не лъжат, до момента в който лъжат. Лъжат, че не лъжат, до момента в който лъжат, че не лъжат, без въобще да им пука, че лъжат. И прочие гнусни неистини. 
Писна ми от гълъби, гълъбици и техния основен гълъбар. Писна ми от безсрамния метод, по който тези видове не престават да разиграват цялата срамна история към газа и опита им за следващ път 

да натикат България в лапите на Русия
 
Светът, естественият свят, към който сякаш принадлежим, сега прави противоположното - гледа да отдалечи от себе си допустимо най-далече тези незаконни лапи и да остави съветската империя да се кисне в личния си замърсен, кървясъл сос. Въвеждат се забрани за търговия с съветски енергийни и други първични материали, посредством визовия режим се лимитира до край достъпа до някои европейски страни на съветски жители въобще, постановат се наказания и се изолират от интернационалната общественост страни, които не престават да поддържат ефикасни стопански и други връзки с Русия. 

А ние, европейска и натовска България, в лицето на нашите ръководещи, сме рабски коленичили на килимчето и чакаме от „ Газпром “ писмо с дарове за новия отоплителен сезон. Жаждаме „ Газпром “ да съобщи, че новото българско ръководство, щото е най-прекрасното проруско ръководство на света, да-а-а-ава му се га-а-а-а-з в неограничени количеств-а-а-а-а, и на цени-и-и-и-и, колкото то самото пожелае да плаща-а-а-а-а. 
Това писмо от починал - „ Газпром “, въпреки още да не го знаят или да не го признават всички, е към този момент изцяло мъртва организация - може да го дочакаме, може да не го дочакаме. Но няма значение, каквото и да стане, резултатът ще е единствено още 

по-дълбоко заравяне на благата ни Родина в ямата на българо-руската подкупност
 
А нещата можеха и трябваше да са напълно разнообразни. Досега да вземем за пример България би трябвало да стартира правосъдна процедура против руснаците поради грубото нарушение от тяхна страна на съществуващия контракт, като за задачата желаяме и спомагателна правна помощ от Брюксел. 
Можеше също да станем основател за среща на всички европейски страни, на които „ Газпром “ безогледно врътна кранчето, среща, където да се координират и други ответни ограничения против съветската газова машина, която има сериозна роля в съветската хибридна война против света.     
Вместо това, гълъбарят разпореди и проскубаните български гълъби обезпокоително загукаха по какъв начин в действителност ние сме спрели доставките от „ Газпром “, тъй че сме обречени руснаците да ни осъдят в Арбитражния съд. Това е най-тъпото нещо, което съм чувал. Може, някой несръчен правист в случай че се хване, може и да загуби сходно дело. Но не виждам по какъв начин който и да било съд би приел за редно едностранно, под формата на изнудване, да се трансформират изискванията за заплащане по настоящ контракт, както стори „ Газпром “.  
Както знаем, и доста други газови неща би могло да свърши в интерес на България това тъпо настоящо държавно управление, в случай че би поискало. И в случай че не беше толкоз продажно. И в случай че не беше толкоз неспособно. И в случай че не козируваше на кукловода си Румен Радев, а залагаше на личната си съвест и морал, в случай че има най-малко малко останали такива, т.е., да работи в действителност за хората и обществото в България. 
Можеше служебното държавно управление незабавно да вземе седемте танкера с газ, можеше да не слага изкуствени спирачки пред стартирането в употреба на газовата връзка с Комотини, можеше да ревизира дали инцидентно не можем да си купим газ от Кипър, Израел, Норвегия и други. Всички знаят защо можене става дума, а на мен към този момент ми омръзна да изреждам тези неща.

Какво виждаме действително да се случва обаче? Вместо газовата тематика - и, още по-важно, връзките ни с Русия въобще - да се трансформира в същинската съществена тематика на предизборната акция и от партийните позиции по тези въпроси хората да се ориентират кои са положителните и кои са неприятните в българската политика, всичко това се замита под килима. 
И с цел да е замитането по-лесно, с цел да се объркан гласоподавателите и да не знаят за кое първо да мислят, излиза напетата президентска кукличка, наречена Слави Трифонов, или Има Такъв Народ я наречете, все едно, и за следващ път размътва водата с извънредно глупава, безсмислена, а и невъзможна за реализация концепция - да се организира референдум за превръщането на България в президентска република. 
Нещо като: Извънземните да влязат, а в случай че ги няма - ще ги изчакаме! 
Единственият опит за мотив в отбрана на упоменатия референдум, който чух от устата на някой от Славчовите херои, гласеше - в случай че България към този момент беше президентска република, Бойко Борисов нямаше да ръководи толкоз дълго. 
Аргумент, би трябвало да отбележа, жители, 

извънредно тъп

 Дори не мога да си показва по какъв начин някой ще го измисли и ще реши да се излага с него обществено. 
Защото в случай че България беше президентска република, Бойко Борисов най-вероятно щеше дълго време да бъде отпред на страната точно като президент. И щеше да има още повече благоприятни условия да командори, в сравнение с имаше през своите премиерски години. Години, прочее, през които интензивно го подкрепяха и с вяра гласоподаваха за него доста от тези, които в този момент интензивно го плюят. 
Мислите ли, че тогава нямаше да гласувате за него и да го изберете за президент, а, политически врътковци?

Да, то даже на Румен Радев, който няма и на половина бойковата харизма, някои предходната година ръка му целуваха обществено, а в този момент се хапят по гảзот и се чудят по какъв начин да си измият лицето. Ами с гảсот, бе, с рускиот гас. /Благодаря на братята македонци за чудесните благоприятни условия, които македонският език дава!/
Но факт е,  че Радев има действителни дълготрайни упоритости, а и се намира в много добра позиция. Ако номерът с президентската република не мине, той ще отхвърли, че е поръчал тази самодейност и всичко ще си остане за сметка на Има Такъв Народ. Ако по някакъв метод номерът мине, Радев ще измисли врътка, че да разиграе и той цирка, сътворен от Путин с мандатността в неговата „ президентска република “. Нали се сещате - дето се менкаха с правилния прислужник Медведев, до момента в който стана напълно непристойно.  
Ако сте не запомнили историята, има един типичен непристоен анекдот за илюстрация. Путин си седи на креслото със свалени гащи, Марийка Захарова, която той и в живота ласкаво назовава „ пияната курва “, е на колене и го обслужва начело, а зад нея се бъхти Дмитрий Медведев. По едно време гимнастиката му натежава и вика: „ Владимир Владимирович, да се сменим, а? “ „ Ами сменете се, де! “ - отвръща индиферентно Владимирович. 
Та, допускам, почти по този начин си показват измененията в президентската република и нашенските претенденти за славата, отпред с Румен Радев. 

Но аз се увлякох, в действителност започнах тематиката, не с цел да разисквам късокраката и слабоумна концепция на Радев, Слави и Ко, а да удрям камбаната, че това в действителност е

 мюре, подправена патица, която се употребява за стръв

 Или, в нашия случай, за похищение на вниманието на публиката от същинските въпроси - тези, свързани с комплексните връзки на България с Русия и предателската за българските национални ползи политика, която води настоящето ръководство, отпред с президента Румен Радев. 
Запомнете това, жители - който човек или партия през днешния ден поддържат Русия по какъвто и да било метод, в това число като мълчат или заобикалят да приказват по съветската тематика, не са читави, те ще носят беди на България, за тях не трябва да се гласоподава.  
   
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР