Пламен Асенов, специално за Faktor.bgГермания и Италия безцеремонно плюха на

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgГермания и Италия безцеремонно плюха на
Коментари Харесай

De Profundis: Европейци плюят на европейската солидарност, Русия с нови „полезни идиоти“

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Германия и Италия безогледно плюха на европейската взаимност.
Плюха на България, Полша, Литва и другите европейски страни, които стопираха доставките на съветски газ. Спряха ги, тъй като вярно считат, че към този момент подписани контракти не може ей по този начин да се трансформират, единствено щом на някой следващ нарушител в Кремъл му хрумне да го прави. И още, тъй като - обективно - това е поддръжка за нападнатата, грабена и изнасилвана от съветските орки Украйна.
Ама те в действителност си били плащали газа с евро, не с рубли, а какво става оттова нататък - за Рим и Берлин не било забавно. Е, да, очевидно за тях е значимо единствено облагите да продължат. За чия сметка? Абе, да си гледат работата всички останали, с изключение на нас. Човешкият морал въобще, демократичните правила и съюзническата взаимност в Европейски Съюз също да си гледат работата.

Кого се пробват да заблудят тия видове и чии съвести желаят да приспят като ми пеят тъпата песничка по какъв начин плащали газа в евро - своите и на личните си нации ли, моята съвест ли, тази на всички европейци ли?

Лицемери гнусни!

Прекрасно знаят те, че сега да се наливат каквито и да е пари в съветската стопанска система е отвратителна поддръжка за агресора, която го кара да ехидничи във връзка успеваемостта на западните наказания. А още по-отвратително е да се заобикалят и личните ни европейски правила посредством евтини силогизми.
Знаят го висшите европейски лицемери, тъй като сами го употребяват като мотив тъкмо в този миг, въпреки по различен мотив - до момента в който се пробват да убедят Унгария дейно да се включи в планувания общоевропейски отвод от съветския нефт.
Леле, че ме е гняв на левичарите в Берлин и сякаш десните в Рим! Сега тук, в София, Копейкин може да ме огледа в очите и да каже - ами вашите хора какво вършат, бе, а, купуват газа в рубли, както им заповяда Путин. Пък нас ни накараха да се откажем.
Разбирате ли, жители, в каква каша ме вкараха ей по този начин, отдалечено, без даже да си дават сметка, тия псевдоевропейски плазмодии. Никога няма да го не помни и постоянно ще им го подсещам. Не, че от това на тях ще им се стъжни, де. Нито заплатите им ще намалеят. Нито ще бъдат разследвани за политическа корупция от Европол, както би следвало да се направи в този случай.
Но това е единствено едната прегоряла европейска гозба, за жалост - има и още.
Италия - що не пък Италия, която, след времето на Римската империя, е изгубила всички войни, в които е взела участие - се хвали, че има направен проект за кротичък завършек на войната в Украйна.

И какво включва този проект? В най-общи линии, незабавно да настъпи помирение в Украйна, Русия да остане във всички завоювани територии, а Киев да седне на масата и да отстъпи въпросните територии на Москва. Щото Кремъл толкоз доста ги желае, че, щом ги получи, ще постави мигновено завършек на войната. И няма да огледа повече да вземем за пример към Молдова и Приднестровието. Или даже към Финландия, която още не е в НАТО и не се знае дали като страна-кандидат ще бъде предпазена от вездесъщия член 5, който планува взаимна отбрана на всички страни от Алианса, в случай че една бъде нападната.
Но има и още неописано продължение на италианския проект, което звучи по този начин - а ние, за признателност, че сме такива умни миролюбци и нямаме нищо общо с каквато и да било мафия, незабавно ще получим великодушни строителни поръчки, свързани с възобновяване на Украйна. От Русия пък, само че - ш-ш-ш-ш-т, отново за признателност, че след три месеца експанзия, още играем на нейна страна, ще получим големи количества газ и петрол на толкоз ниски цени, каквито даже България не получава от съветските си „ братя “.
Направо

токсичен италиански проект,

жители!
Великият европейски банкер Драги е надминал себе си. Само дето Зеленски и хората му към този момент няколко пъти в прав текст споделят на италианците да си гледат работата, тъй като Украйна няма да отстъпи нищо от своята територия.
И аз бих им го споделил на италианците - да не ми се вършат на умници, а да седнат да четат съветска история и да видят по какъв начин Кремъл през вековете се отплаща на такива доброволни васали като тях, дето считат, че ще изкарат облага от съветската дивотия. И също бих им предложил да седят добродушно в ъгъла и, в границите на Европейски Съюз, деликатно да слушат нас, патилите от Московската сатрапия източно-европейци, когато става дума какво да се чака и по какъв начин да се реагира на московските попълзновения.
Щото другояче западняците доста обичат да се вършат, че схващат от неща, които въобще не схващат.
Ето и жив образец. Онзи ден оставка подаде Борис Бондарев, консултант на Постоянното посланичество на Русия към Организация на обединените нации в Женева, най-високопоставеният към този момент съветски посланик, който осъжда съветската експанзия.
Бондарев съобщи, че в никакъв случай не се е срамувал толкоз от страната си, както след 24 февруари и офанзивата против Украйна. Написа в декларация, че през последните 20 години равнищата на непрофесионализъм и неистина в съветското Външно нарастват, а през последните години те получават пагубни размери. „ Днес нашето министерство не се занимава с дипломация, то сее неистини, разпалва ненавист и война “ - написа Бондарев и загатва Сергей Лавров като личен образец за деградацията на съветската външна политика.
Още доста хубави и същински неща споделя в изказването си Бондарев. Заради това Хилел Нойер, канадски юрист, началник на UN Watch, самостоятелна неправителствена организация за отбрана на човешките права, го назовава „ воин “ и предлага той незабавно да бъде изпратен в Давос, с цел да приказва там пред западните водачи. Един тип - да им се показа, а те да го харесат.

Въпросният Нойер - в случай че приемем, че е откровен, а не скришен съветски лобист - в действителност е образец за лапнишараните на Запад, които увисват на московската кукичка. Да, споделям го поради голямото подозрение, зародило се измежду мен, че оставката на Бондарев евентуално е най-новата циркаджийска режисура, която ни се разиграва. Дето се вика - в този момент всички леваци на Запад ще възприемат другаря Бондарев като „ воин “, а на следващия ден, щом опутим Путин, може да го сложим отпред на Кремъл и Давос да се зарадва.
Да, знам, мнозина незабавно ще кажат - но ти си фамозен черногледец, по тази причина не приемаш искреността на Бондарев. Но не е нормално обезверение, а струпване на въпроси и условия, които водят до пораждане на обосновано подозрение.
Първо, в декларацията си Бондарев не споделя безусловно нищо ново във връзка с Русия, съветската политика и прочие. Дава някои общи оценки за нея - само че няма потребност човек да е огромен посланик, с цел да ги даде, тях в последно време ги написа във всички вестници на Запад, а аз и някои други на Изток ги дъвчем от години.
Второ, тези свои 20 години „ работа “, които загатва, са в действителност в най-черните времена на съветската външна политика, когато Русия извърши чудовищни действия - само че той непретенциозно споделя, че през това време бил виждал единствено „ разнообразни обрати “.
Моля? Атака против самостоятелна Грузия, завладяване на украинския Крим, ръководство на сепаратизма в Донбас и събаряне на малайзийския аероплан над Украйна от проруските сили - това са просто „ разнообразни обрати “?
Трето, да, очевидно съгласно закоравелия посланик Бондарев, това в действителност са единствено „ обрати “, просто такава му е оценката на индивида за събитията. Е, по какъв начин тогава милозливият Запад да не му признае правото толкоз дълго да мълчи и да работи за гнусната съветска политика против същия този Запад, а чак в този момент да се сети и да се опълчи.
Четвърто, по отношение на войната също - да се сети и опълчи, само че отново не незабавно, а три месеца, откакто Русия започва мръсната „ военна интервенция “ в Украйна, забележете. Леле, огромно дипломатическо мислене и чудене е паднало - какво да направи, по какъв начин тъкмо да го направи индивидът.
Пето, Бондарев на никое място не загатва, че

незаконна в Русия е самата система,

а освен и просто водещите политически фигури сега.
Шесто, не загатва ролята и присъединяване на незаконни организации като КГБ/ФСБ и ГРУ в съветската политика, в това число нищо не споделя за възможните си персонални връзки с тях. Това „ възможни “ единствено като словесна фигура, само че съм сигурен, че в случай че той е пропуснал да работи със службите, те не са пропуснали да работят с него.
Седмо, Бондарев не звучи като откровено разкаял се руснак, съветски политик, съветски посланик. Той не споделя - Крим, Донецк и Луганск би трябвало да се върнат неотложно на Украйна и това го декларирам като експерт по интернационално право и правилата на Организация на обединените нации. Не загатва нито дума за другите непознати територии, които Кремъл изцяло нелегално, само че крепко, е захапал като булдог и не желае да пусне.
Осмо, Бондарев не звучи и като откровено разкаял се човек. Той не споделя - не желая парите, получени от присъединяване в мръсната съветска политика, тъй че ще даря всичко, които имам, на Украйна, с цел да я подкрепя в битката против съветската експанзия. Не споделя - желая единствено да се скрия някъде, да премислям и почтено да опиша всичко, което знам за незаконната съветска политика, в това число персоналната си виновност за нея.
Нищо такова не споделя новият „ воин “ на Запада. Дано не съм прав, откровено ще му се извиня, в случай че не съм - само че, колкото повече мисля, толкоз повече този човек ми наподобява на участник в следващата режисура за търсене на лапнишарани на Запад. От позиция на Кремъл, „ потребните идиоти “ са неизчерпаемо количество.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР