Пламен Асенов, специално за Faktor.bgТриста хиляди в ковчега на мъртвеца!

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgТриста хиляди в ковчега на мъртвеца!
Коментари Харесай

De Profundis: Йо-хо-хо – и от ковчега на Русия бягат триста хиляди

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

„ Триста хиляди в ковчега на мъртвеца! Йо-хо-хо…..и бутилка ром! “ 
Може и по този начин да се трансформира текста на фамозната пиратска ария, откакто Путин се зае да активизира най-малко част от тези руснаци, които до момента просто по домашни чехли го подкрепяха в занятието да убива почтени в Украйна. Така, де, бащицата император дава право на поданиците си да станат цивилен ангажирани и публично дейни, да поддържат политиката му към този момент освен словесно - пред тв приемника, с чаша водка в ръка, а откровено и персонално - като стартират и те да убиват почтени в Украйна. 

Руснаците обаче се мръщят, това право не го желаят много-много. Както, прочее, не желаят и никое друго човешко право - да са свободни, да са умни, да са почтени, да знаят доста, да работят за личния си разцвет, да са хомо сапиенс  с морал и прочие. Но такива на тях не им минават, те това към този момент са го живели и знаят, че най-после постоянно идва Онзи, който сурово ги санкционира, задето са се пробвали да се развият в някакво по-човешко измерение.  
Но и да водят война, с цел да лишават на всички околни нации упоменатите човешки права, сега на руснаците също не им се ще. 
На доктрина им се ще, несъмнено, да победят, по тази причина и 80 на 100 утвърждават „ специфичната военна интервенция “ против Украйна. Това е много всеобщо, по същия метод те одобряваха войната против Грузия, против Чечения, против опита за унищожаване на диктаторския режим и демократизиране на Сирия, както и всички други войни и войнички, водени от великата Руска империя през последните няколко века. Та нали те са най-великите пичове и всички нации би трябвало да им се подчиняват, да им се кланят и да ги почитат - а какво почитание е то, без преди този момент да си ги потопил в кръв и победил във война.  
На това имперско великолепие не престават да държат руснаците и да го желаят - само че в този момент желаят някой различен да им свърши работата, без да вземат участие всеобщо. Защото тези украинци нали ги знаем - стрелят, мамка им. Дори когато ги нападаш, стрелят, нацистите му с нацисти. И отхвърлят да посрещнат следващите победоносни съветски освободители с самун и сол, както се поставя съгласно утвърждения от Кремъл армейски правилник, а вместо това употребяват патрони и ракети. Истински, освен това, не съветско менте от Първата международна. 
Тези в този момент им ги подарява гнилият Запад, който ние също би трябвало да унищожим. Само да имаше кой да го унищожи вместо нас, щото и той стреля най-неуважително, в случай че му изръмжиш. 
Ето веригата разсъждения, поради които тези дни „ елементарните “ руснаци бойкотират малко заповедта на императора за готовност. С други думи - бягат. 

Бягат от великата и непобедимата съветска войска, бягат от отговорност, 

като си чупят преднамерено ръцете, бягат от самата Русия през Финландия, Монголия, Грузия и където още могат, бягат пешком, с коли и с мотори, бягат с камиони и самолети. 
Руснаците бягат! Това е една от най-хубавите вести, които сме чували от началото на гнусната съветска експанзия против Украйна. 
Един от значимите въпроси сега за нас, Запада, в това число за България, е какво да прави с този непредвиден бежански поток - да ги одобряваме с отворени прегръдки, както Берлин побърза да съобщи, че ще направи, или да останем твърди като Полша и Балтийските страни, които неотдавна затвориха границите си за всички руснаци и нямат желание да ги отварят за бягащите. 
Чува се, че и България разисква вид да приема бягащите от военна работа руснаци. По този мотив Костадин Коджабашев, зам.-министър на външните работи и някогашен дипломат в Киев, сподели: „ Руснаците, които желаят да избягат у нас, би трябвало да имат механизъм, по който да го сторят. Затова държавното управление ще създаде подобен. “ 
Това решение провокира много 

въпроси и възражения

На първо място - въобще не съм сигурен, че би трябвало да се остави в ръцете на едно служебно държавно управление, призвано единствено да приготви и организира избори, да се занимава с подобен значим въпрос. Да, прекомерно значим, тъй като, с изключение на моралните съображения, съдържа и закани за националната сигурност и умственото здраве на обществото.  
Какво вършим да вземем за пример с тези сътрудници на съветски специфични служби, които ще употребяват хаоса, с цел да се внедрят в демократичните общества. Можем ли да ги разкрием още на входа и да ги върнем? Или ще чакаме да стартират да вършат пакости и чак тогава ще се зачудим - къде бляхме до момента?
Освен това - какво вършим, когато тия хора дойдат тук и стартират да тровят в допълнение българското общество през медиите или в кръчмата, със своите визии за съветската политика „ от първа ръка “? Колцина българи ще си дадат сметка, че тяхната „ първа ръка “ е внушена от съветския тв приемник, а фактът, че са избягали, не значи, че са срещу режима на Путин, а единствено, че не желаят персонално да стават пушечно месо за този режим. 

От друга страна - ние, България, не можем да предложим на бягащите руснаци условия за живот и работа, които чакат като от напреднала западна страна. Така че те, които така и така към този момент ни ненавиждат като част от гнилия Запад, ще ни намразят още по-дълбоко, тъй като унижаваме необятната им съветска душа, като им оказваме милостта да ги приберем, а и още по-дълбоко, тъй като не им осигуряваме всичко, което те желаят.  

Четвъртият въпрос е - по какъв начин съчетаваме грижата за украинските бежанци в България с тази за съветските. Слагаме ги дружно в едни и същи места за настаняване? Водим им курс по взаимно почитание или по какъв начин да демонстрират политическа уместност? Или отделяме пътища, кръчми и хотели „ единствено за украинци “, плюс други - „ единствено за руснаци “. 

Петият въпрос - какво вършим с съветските мъжаги, които тук, останали сами и без особени вероятности, а и без предпочитание да се впишат в българското общество, ще продължат с типичните си съветски привички да вземат решение проблемите с 

корупция, принуждение, бандитизъм

О, да, забравих, потвърдено некадърното, неуместно и лъжливо служебно държавно управление на Румен Радев, прави Програма. И с тази Програма напряко ще закове нещата, жители, нали всички сме сигурни, че тъкмо по този начин ще стане. Та това е кабинетът, който напряко закова и самия „ Газпром “, като организира договаряния „ газ против суверенитет….. “
Всички тези въпроси важат освен за България, а и за цяла Европа, против която руснаците водят война. Да, същите тези съветски мъже,които в този момент бягат, с цел да не им връчат пушки, до в този момент в действителност водиха война, като безмълвно или интензивно подкрепяха кремълския режим и неговите закононарушения в Украйна. Като се поддаваха на кремълската агитация, макар че тя е съшита с толкоз бели конци, че нейната тъпотия и фалш лъщят и в тъмното. Като възхваляваха повече от две десетилетия Путин и неговия режим, макар поредицата чудовищни закононарушения, които те направиха през това време. 
Неслучайно загатнах особено Германия като европейска страна, която, съгласно мен прекомерно преждевременно, разгласи, че приема бягащите руснаци с отворени прегръдки. Да си спомним по какъв начин мама Меркел по този начин одобри „ сирийските “ бежанци, които се оказаха куцо, кьораво и сакато от целия свят и незабавно съумяха да докарат огромни напрежения и непотребни проблеми на Европейски Съюз. Та и в този момент ми се коства, че по този начин ще стане - Германия най-малко ще се опита да наложи и на другите европейски страни да последва нейната политика. С което ще сътвори непотребни проблеми и напрежения в така и така нелекото ни съществуване. 
Айде, България, поради искрено проруския темперамент на нейния президент и служебното държавно управление, сама се вкарва в клопката, само че останалите, които не желаят? 
При всички случаи считам, че по тематиката с всеобщото прибиране на съветски мъже в Европа би трябвало да се подходи доста деликатно. Трябва да се претеглят всички съображения „ за “, в случай че има такива, тъй като аз най-малко не се сещам да има, и „ срещу “, най-малко пет от които изброих - и тогава да се вземе обосновано решение. 
То наложително би трябвало да включва също няколко други детайла. Първо - на самия вход би трябвало да се организира съгласно мен дребна анкета, с цел да станат ясни позициите на тези хора. Онези, които бягат, само че въпреки всичко считат, че Крим си е съветски, че украинците са нацисти или че Путин е почтен, а просто генералите му са некадърни да водят война, не би трябвало да получават позволение за влизане в свободния свят. Второ, за тези, които се позволяват тук, би трябвало да има написан период на престояване, да вземем за пример 1 година, и той да се възобновява, в случай че войната в Украйна не е свършила. Трето, би трябвало да има гаранция, че при осъществяване и на най-дребното закононарушение от страна на подобен съветски емигрант, даже каране с превишена скорост, той незабавно ще бъде екстрадиран в самата Русия. Четвърто, същата мярка би трябвало да се ползва и в случай че съответният човек популяризира подправени вести или проруска агитация. 
Тези и още доста механизми за надзор и попречване на проблеми могат да бъдат приложени, с цел да се подсигурява, най-малко отчасти, че 

обществата ни няма да бъдат взривени от вътрешната страна

 Някой ще каже - няма такава заплаха, тъй като съветските бежанци ще са напълно дребна част от жителите на Европейски Съюз, те няма да имат толкоз сили, че да провокират колапс.
Айде, бе! Я помислете - какъв брой доста гений, старания и пари са нужни за построяването на един възвишен мост, а какъв брой малцина и евтини шашки тротил стигат за неговото разрушение. 
Йо-хо-хо и от ковчега на Русия бягат триста хиляди!  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР