Плажовете паркове ли са и кой може да се разхожда

...
Плажовете паркове ли са и кой може да се разхожда
Коментари Харесай

Имат ли право хората да се разхождат по плажа, както в парковете?

Плажовете паркове ли са и кой може да се разхожда в тях? Кметовете на Бургас и Варна пробваха да поясняват по друг метод министерската заповед.

Противно на упованията, и в двата морски града плажовете и крайбрежните алеи останаха относително пусти. Причината може да е в по-хладното време или в това, че доста от хората не схванаха къде и по кое време могат да се разхождат и дали край морето ще важат същите правила като в столицата.

Парковете в Асеновград са обозначени със знаци и маркировка по алеите

Във Варна още през вчерашния ден сутринта взеха решение да се придържат прецизно към министерската заповед. В Бургас в началото отпуснаха режима и освободиха и плажовете, и парковете за всички. После прецизираха, че разчитат на дисциплината на жителите.

Снощният дъжд забави разчертаването на Морската градина в Бургас. Четирите отворени парка ще следват разпоредбите на придвижване по пътищата.

"Тесните алеи с дребен габарит, вършим еднопосочни. Тези, които са с по-голям габарит - по-широки и могат да изпълнят условията за два метра и половина разстояние, тях ги вършим двупосочни ", изясни Иван Гюлев – шеф отдел „ Безопасност и организация на придвижването – община Бургас.

Алеите в градския парк в Тервел ще се дезинфекцират всеки ден

Семейство Пиринови са комплицирани къде могат да се разхождат, за това са избрали по-безопасното място.

„ Не е конкретизирано ясно. Казано е за деца с родители до 12 години. Затова и сме излезли по линията, а не да нарушаваме разпоредбите “, отбелязва Стефан Пиринов.

Следобед от локалния щаб взеха решение: на плажовете ще могат да се разхождат всички, стига да носят маска и да съблюдават отдалеченост.

Същите правила да важат и за парковете – без ограничавания във възрастта и часовете за разходка. Привечер, ново пояснение на министерската заповед върна рестриктивните мерки – единствено за деца до 12 години с родител и притежатели на кучета.

Във Варна още сутринта взеха решение да се придържат прецизно към заповедта, съобщи БТВ.

„ За плажовете редът е същият, какъвто и за парковите зони. Ако се съблюдават по този начин откритите правила, аз мисля, че това е една добра стъпка напред “, означи кметът Иван Портних.

Отворени са Морската градина и три огромни районни парка. Струпвания на хора обаче нямаше. Пуст остана и Централният плаж.

И по този начин – плажовете са като парковете, само че на тях могат да се разхождат единствено деца до 12 години с родител. Поне за момента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР