Плажни кремове, лосиони, млека и спрейове против изгаряния са натъпкани

...
Плажни кремове, лосиони, млека и спрейове против изгаряния са натъпкани
Коментари Харесай

Опасна съставка в плажните кремове

Плажни кремове, лосиони, млека и спрейове срещу изгаряния са натъпкани с химически субстанции от съвсем цялата Менделеева таблица.

Някои от съставките в мазилата удрят по равнището на женските полови хормони, обелват и състаряват кожата, даже докарват лишеи. Става въпрос за химическото съединяване оксибензон, което употребява се като слънцезащитна съставна част, само че усилва естрогените и основава редица проблеми при дамите, разяснява водещият токсиколог и алерголог проф. Никола Александров, представен от в. "Монитор ". Често пъти провалите от него са толкоз мощни, че се постанова болнично лекуване, добави той.

Особено рисково е за бременните и децата, защото довежда до тежки алергични реакции. Единадесет случая на тежки алергични реакции в композиция с изгаряния е лекувал проф. Александров.

Продуктите с оксибензон са доста нездравословни и за дами, употребяващи контрацептивни средства. Дори и под чадър, за малко време се получава тежко изявена слънчева алергия с изгаряния.

Такъв е резултатът и когато дамата е в менструация. Тогава равнището на естрогените е по-високо от нормалното, химичното съединяване ги повишава още повече и провалите по кожата са налице, разясни лекарят.

Освен това продуктите с тази съставна част се измиват елементарно от морската вода, уточни той като още една причина за недобрата отбрана от слънчевите лъчи.

Въпреки тези рискове се оказва, че производителите не показват върху опаковките заплахата от токсичния резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР