Плаж Крайморие край Бургас от днес отвори официално с обходна

...
Плаж Крайморие край Бургас от днес отвори официално с обходна
Коментари Харесай

5 лв. за чадър и шезлонг на плаж Крайморие

Плаж Крайморие край Бургас от през днешния ден отвори публично с обходна двойка от двама спасители, медицински пункт и 20 броя чадъри и шезлонги. Цената им остава като миналогодишната – 5 лева за чадър и 5 лева за шезлонг.

„ Следващата сряда на Министерски съвет, чакаме да се одобри предлагането на концесионерите плажовете да бъдат или 100% безвъзмездни или цените на чадърите и шезлонгите да бъдат понижени на 50% от заложената в контракта цена. Съответно чакаме концесионната ни такса да бъда понижена на 50% или изцяло опростена, в случай че плажът е безплатен”, разяснява концесионерът на плажа Николай Димитров.

Очаква се и този сезон да има дефицит на спасители по Българското Черноморие.



Васил Алексиев, който води курсове за спасители към БЧК споделя, че концесионерите на плажове към този момент звънят да желаят да им обезпечи спасители.

„ От 40 индивида на курс, повече от половината избират да работят на басейни, тъй като работата е по-лесно и отговорността е по-малка. Друга част от спасителите избират да работят навън”, съобщи Алексиев.



Според Наредбите всички стопанисвани плажове у нас би трябвало да имат водни спасители от 1 юни до 15 септември.

Между 800 и 1400 лева е заплащането, което се предлага за този сезон на спасителите от концесионерите на плажове и притежателите на хотели.



Сн. БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР