Плъховете, най-широко разпространените бозайници в градовете и в природата, са

...
Плъховете, най-широко разпространените бозайници в градовете и в природата, са
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Плъховете освирепяха от глад и в Ню Орлиънс стана страшно

Плъховете, най-широко публикуваните бозайници в градовете и в природата, са мощно наранени от изключителното състояние поради ковид, довело до затварянето на заведения за хранене, заведения и хотели, където нормално намират храната си. А това значи внезапна смяна на държанието на милиони нападателни гризачи в град като Ню Йорк, оповестява NBC.

“Изведнъж заведенията за хранене затвориха, освен хилядите в Ню Йорк, само че и в цяла Америка и по света. И животът на плъховете, живеещи в ресторанта или наоколо, чиито генерации от десетилетия са зависили от ресторантската храна, към този момент е различен, и техният избор е стеснен “, изяснява експертът по градски гризачи Боби Коригън, съветник на няколко градски здравни съвета, а също летища и търговски молове.

Изборът на плъховете е пагубен, тъй като включва канибализъм, междуплъхови войни и изяждане на дребните. "Също като в историята на човечеството, когато хората пробват да лишават на другите земята и идват с войски и армии, бият се до гибел кой да завладее тази земя “, споделя Кориган.

"Това става и с плъховете – нова войска от плъхове идва и която от двете има по-силни бойци, ще завладее региона. Все отново те са бозайници като нас, а когато човек е в действителност, но в действителност гладен, той няма да се държи по нормалния метод, а доста неприятно. Така че тези плъхове се бият между тях, възрастните убиват младите в гнездото и изяждат бебетата там “.

В Ню Орлиънс, където губернаторът наложи карантина, затварянето на заведенията за хранене, изключително в известния за туристите Френски квартал, извади на улиците в търсене на храна цели глутници плъхове, показани във видео, снимано през март.

Кметът ЛаТоя Кантрел на специфична конференция разгласи, че нашествието от гризачи "вещае ужасни неща “ за бездомниците по улиците. А директорката на градския Борд за надзор на комари, мравки и гризачи Клаудия Ригъл съобщи пред в "Таймс-Пикаюн “, че градът се погви за нападателни ограничения против напастта.

"Тези плъхове са гладни, тъй че желаеме да захапят нашата примамка. Градът се готви да ги притисне най-малко през идващия месец “, до снижаването на броя им.

Според Коригън, обаче, хората не би трябвало да се паникьосват от инвазия на плъхове, постоянно изобразявана във филмите. "Всеки случай ще е друг, във всеки квартал или блок “, където хората ще стартират да ги виждат по-често, тъй като са обезверени.

"Те са устроени да надушват молекули от всичко, което е обвързвано с храна, те следват тези хранителни молекули като самонасочващи се от топлината ракети, и най-после се вижда, че те откриват източника на тази храна “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР