Плахо“ поевтиняване в цените на основните горива, прогнозираха експерти. Моментната

...
Плахо“ поевтиняване в цените на основните горива, прогнозираха експерти. Моментната
Коментари Харесай

Експерти прогнозират плах спад в цените на горивата

„ Плахо “ поевтиняване в цените на главните горива, предвидиха специалисти. Моментната фотография демонстрира, че литър от всеобщия бензин А-95 се е търгувал по бензиностанциите у нас на цени от 2.65 лева до 3.22 за литър.
Дизелът отбелязва наклонност към повишаване, като цените през днешния ден са от 3.14 лева до 3.55 лева за литър. Траен спад в цената се следи единствено при метана.
" Дори и да се случи, поевтиняването на всеобщите горива няма да е доста ", споделя Юлиан Велчев, шеф на бензиностанция в столицата.
Експерти означават, че пазарите сега са доста динамични, само че горивата поевтиняват тогава, когато огромните стопански системи влязат в криза.
Интересно е също докога ще има отстъпка от 25 стотинки за физически лица, която беше въведена от кабинета „ Петков “ като антикризисна мярка.
От Министерството на финансите обявиха, че когато парите свършат, мярката ще се прекрати.
Към 10 ноември са изразходвани 125 млн. лева от наличните 150 млн. лева Анализът на потреблението до този миг демонстрира, че приблизително се усвояват към 1 млн. лева дневно.
Въвеждането на тази отплата е обект на инспекция от страна на Европейската комисия, прецизират още от министерството. Според Европейска комисия  мярката нарушава единния пазар, защото се предлага единствено за български транспортни средства с български номера. От ведомството допълват още, че се вършат опити да се отбрани отстъпката пред Брюксел.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР