Плачът е за слабите, силните не знаят какво са сълзи.

...
Плачът е за слабите, силните не знаят какво са сълзи.
Коментари Харесай

Плача, следователно съм щастлив

Плачът е за слабите, мощните не знаят какво са сълзи. Хубаво, но не е добре за тях. Особено при мощния пол, да се разревеш като малко дете си е отвред симптом на изтощение. Истината обаче е, че това изтощение ни прави по-силни.

В взаимозависимост до какъв брой сме чувствителни, можем да си намерим доста и разнообразни аргументи да си поплачем. Било то дребни животинки, щастлива новина от другар, болен непосредствен, турски сериал или просто следващият скандал с половинката.

 Снимка 386399

Независимо дали са от благополучие или горест, сълзите са най-ясният израз на нашите страсти. Емоции, които се материализират и излизат от душата, с цел да ги видят всички. А единственото, което се желае от нас, е да не ги стопираме.

Според японски професор от Nippon Medical School, би трябвало да плачем най-малко един път седмично . Това е допустимо най-хубавият метод да се избавим от напрежението (като не забравяме и за секса, схваща се), по-добър от смеха и съня.

Плачът е един тип самоотбрана от напрежението , която усъвършенства нашето психологично здраве. Така че, няма нищо неприятно в това да ни избият нервите и да отидем да си поревем в тоалетната или пък да се разчустваме малко повече на кино лентата в киното.

 Снимка 386400

Но още по-важно е да се научим не просто да плачем, а да го вършим с страст . Според разнообразни проучвания, когато просто ни се насълзят очите, без да имаме особена причина, сълзите ни съдържат единствено вода. Но в случай че се разплачем същински и дадем независимост на възприятията си, тогава се отделят и отрови и хормони .

 5 бързи метода да се оправим със напрежението
5 бързи метода да се оправим със напрежението

Отнемат и единствено по 5 минути

По този метод сълзите освен ни оказват помощ да се преборим с насъбрания стрес, само че и детоксикират тялото. А черешката на тортата е, че плачът подтиква производството на хормона на щастието ендорфин . Така се усещаме по-щастливи, когато си поревем, написа Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР