Пиян и дрогиран, убил 14-годишно дете, е пуснат на свобода

...
Пиян и дрогиран, убил 14-годишно дете, е пуснат на свобода
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: За девети път настоявам да приемем сурови наказания без условна присъда за пияни и дрогирани шофьори

Пиян и дрогиран, умъртвил 14-годишно дете, е пуснат на независимост против 3 000 лева Проговаря ли съвестта ви?

Изказване на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада

Уважаеми народни представители, несъмнено сте чули, че оня дрогиран и пийнал водач, който блъсна и умъртви 14-годишно момче в Бузовград, е пуснат на независимост против 3 000 лева парична гаранция. Сигурно сте чули, че през днешния ден Бузовград и Казанлъшко се подвигат на обективен протест. Проговаря ли съвестта ви? За девети път слагам въпроса да се вкара в дневния ред и да се одобри смяната в Наказателния кодекс, импортирана от „ Българска социалистическа партия за България “, която споделя, че за пияни и дрогирани водачи няма да има условна присъда, ще се лишава транспортното средство и в случай че е потвърдено закононарушението – ще лежи в пандиза 20 години.

И за осми път получавам един и същи отговор – не е значимо, може да изчака. Може ли да изчака войната по пътищата, която взема жертви що се касае за един местен боен спор? И е въпрос на половин час работа. Това са два текста, които имат поддръжката на прокуратурата, на съда, на Министерство на вътрешните работи. Тези институции се нуждаят от този текст, обявиха го неведнъж, с цел да има правдивост в България. Нека да си свършим работата.

Ние от „ Българска социалистическа партия за България “ няма да спрем да слагаме този въпрос всеки ден. Всеки ден по един народен представител ще излиза и ще започваме деня с този зов. Ще станем като онази прословута фраза в Рим: „ Картаген би трябвало да бъде опустошен “. Всеки ден по един ще става и ще повтаря думите на Марк Порций Катон Стари, с цел да може този план за закон да влезе в правна комисия и за разглеждане в зала. Справедливостта и съвестта ни изискват най-сетне да го решим.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР