Пиян и дрогиран е бил шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното

...
Пиян и дрогиран е бил шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното
Коментари Харесай

Свидетели: След катастрофата на Околовръстното Любенов съжалявал за потрошения си скъп автомобил

Пиян и дрогиран е бил водачът, предизвикал злополуката на Околовръстното шосе в София, при която почина френски жител. Това потвърдиха резултатите от кръвните проби. Свидетели са разказали пред проверяващите, че след злополуката Димитър Любенов се е държал несъответстващо е и съжалявал за потрошения си безценен автомобил, а не се е интересувал от положението на потърпевшите. За това предава Българска национална телевизия. 
Прочетете още
След като е арестуван и отведен на медицински обзор, Димитър Любенов самичък е дал единодушие да се направи кръвно проучване. Резултатът е индикативен - 1,73 промила е концентрацията на алкохол в кръвта - освен това все още на взимане на тестът. Т.е. все още на злополуката тя е била по-висока, само че какъв брой ще кажат специалистите.

Има и кокаин, той се разтваря бързо в кръвта и щом е открит, значи е бил взет безусловно час-два преди самата злополука. А що се отнася до санкциите за превишена скорост - те са 23, като 11 от тях, на стойност 2000 лв., не са били платени. Т.е. Любенов в един миг е станал неоткриваем, с цел да му бъдат връчени наказателните постановления. Това е остарял проблем, който все не може да откри своето решение.

Показанията на медицинския екип и на служителите на реда, пристигнали първи на мястото на злополуката, както и на очевидци, които са били инцидентно там, че Димитър Любенов е бил несъответстващ и мъчно пазел равновесие, се удостоверяват и от кръвните проучвания.

" От проучването, което беше направено във ВМА изрично се откри, че обвиненият Любенов е управлявал моторното транспортно средство след приложимост на алкохол и наркотично вещество. Алкохолът е 1,73 промила, а в кръвта му е намерено и съществуване на наркотично вещество кокаин ", сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

С екипа на " По света и у нас " се свърза поискал анонимност очевидец, който описа, че Любенов е бил в заведение на няколко километра преди мястото на злополуката. Поръчал си водач от компания, която предлага прибиране със личния автомобил, само че той се забавил. Тогава 39-годишният мъж, залитайки, се качил на мощния си автомобил и потеглил. Оказва се той е следващият с дебело досие от шофьорски нарушавания, чиято брошура не е отнета. Според специалисти казусът е законодателен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР