[Pixabay] Инвеститори, управляващи активи в размер на над 30 трлн.

...
[Pixabay] Инвеститори, управляващи активи в размер на над 30 трлн.
Коментари Харесай

Инвеститори с активи над 34 трлн. долара призоват за спешни действия срещу климатичните промени

[Pixabay] Инвеститори, ръководещи активи в размер на над 30 трлн. $, което е съвсем половината от вложения в света капитал, упорстват държавните управления да подхващат незабавни ограничения против климатичните промени, заяви Reuters.

Те приканиха международните водачи в навечерието на срещата на Г-20 в Осака да вкарат квоти за въглеродните излъчвания и последователно да отстранен силата от въглища, с цел да бъде понижена междинната температура на световното стопляне до 1.5°C.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Изявлението направиха 477 институционални вложители. Те упорстват за бързи дейности и чакат гаранция от най-силните стопански системи, че Парижкото съглашение за климата от 2015 година ще покаже резултати, оповестява The Guardian.

Писмото на вложителите е подписано от седемте основни изпълнителни шефове на The Investor Agenda, в която се включват Institutional Investors Group on Climate Change и United Nations-backed Principles for Responsible Investment.

Изявлението е подкрепено от австралийски притежатели на активи, а също и от огромни фондове като Australian Super, First State Super, Cbus, BT Financial Group и други

Какво сочат прогнозите за финансите " Намаляването на световното стопляне до 1.5°C ще коства най-малко 830 милиарда $ годишно, само че цената на бездействието ще е доста по-висока. "
Група от учени, подкрепена от Организация на обединените нации

Редица институционални вложители към този момент са почнали да се отхвърлят от фирмите, работещи с изкопаеми горива, заради риска, че активите им могат да се окажат блокирани в резултат на падащата цена на възобновимата сила.

Някои страни обаче настояват, че би трябвало да продължат да употребяват изкопаеми горива, с цел да зареждат своето икономическо развиване. Доклад на откриватели, който наблюдава напредъка на страните във връзка с ограничението на световното стопляне, сподели, че единствено 5 от 32 страни имат цели в сходство с избраната градусова граница.

В отчет на Института за развиване на отвъдморските региони се сподели тази седмица, че държавните управления на Г-20 усилват поддръжката за електроцентрали, работещи с въглища, изключително в по-бедните страни. Инвестициите от 2014 година до 2017 година са се повишили от 17 милиарда до 47 милиарда $ годишно.

Илюстрация
Прваителствата на Г-20 не престават да субсидират електроцентрали, работещи с въглища.

Увеличаване

Прваителствата на Г-20 не престават да субсидират електроцентрали, работещи с въглища.

Автор: ИРОР Смаляване

Миналия месец генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани Съединени американски щати да прекратят одобряването на нови електроцентрали на въглища след 2020 година, както и дотациите за изкопаеми горива.

" Отново удостоверяваме цялостната си поддръжка за Парижкото съглашение и настоятелно призоваваме всички държавни управления да изпълнят дейностите, които са нужни за реализиране на задачите на съглашението, с неотложна неотложност ", написа в изказването.

Даян Стюарт, основен изпълнителен шеф на First State Super, съобщи, че апелът на вложителите е в сходство с мнението на регулаторите в Австралия и оттатък океана, които разказват рецесията с климата като главен и предвидим риск, който изисква незабавни дейности.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР