[Pixabay.com] Инвестирате години в кариерата си, за да се събудите

...
[Pixabay.com] Инвестирате години в кариерата си, за да се събудите
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

[Pixabay.com] Инвестирате години в кариерата си, с цел да се разсъните един ден и да осъзнаете, че насладата, която сте изпитвали към работата си, към този момент е изчезнала. Промяната в кариерата може да бъде едно от най-страшните решения, които сте вземали в миналото, както и едно от най-големите провокации, пред които в миналото ще се изправите - изключително в случай че сте решили да се прехвърлите в изцяло нова промишленост.

Към избора на нова специалност би трябвало да се подходи извънредно деликатно. Първата и най-важна стъпка е отговорно да проучите новата си специалност - говорете с хора, които към този момент работят в дадената сфера, с цел да се убедите, че на драго сърце бихте се занимавали с това, което сте избрали. Ако един път си отговорите на следните няколко въпроса, ще разполагате с това, което ви е належащо, с цел да вземете вярното решение.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Може и да нямате опит в сферата, която сте избрали за бъдеща кариерна реализация, само че някои от уменията и компетенциите, които сте построили в досегашния си професионален опит могат да бъдат изцяло използвани. Например – в случай че досегашната ви позиция е в банковата сфера и работата ви е обвързвана най-вече с цифри и в този момент сте се ориентирали към счетоводството, това ви умеене би било от изгода за бъдещия ви шеф. В актуалния пазар на труда е значимо да познавате уменията си и да можете да намирате длъжности, които изискват такива умения.

Положете изпитание да научите колкото може повече за определената професионална сфера - кариерни вероятности, равнища на заплащане и нужни умения, тъй като кариерното преориентиране е значима стъпка и решението не би трябвало да бъде взето преждевременно. Когато общата посока на кариерата ви е ясна, можете да запишете къса и ефикасна професионална цел, която обобщава типа работа, която желаете да работите в близко бъдеще. Тя ще послужи за основа на автобиографията, маркетинг проекта и търсенето на работа като повсеместен развой.

Истината е, че постоянно смяната в кариерата от време на време ви слага в изходна позиция. Това може да значи по-малко пари, по-малко опит, по-малко изгоди и потребността да се потвърждавате изначало. Все отново знайте, че хората, които са разкрили подобаващата за тях работа, са по-щастливи, по-здрави и по-доволни освен с кариерата си, само че и с целия си живот. Спрете да мечтаете за съвършената работа – намерете я.

Ако пък към момента не знаете накъде да се насочите, разгледайте настоящите разгласи за работа на Karieri.bg.

KPMG търси:
Junior Information Risk Management (IRM) Specialist
Accounting and Tax Compliance professional
Senior Accountant

ScaleFocus търси:
Finance Business Partner

ROITI търси:
ETRM DevOps BA Wannabe

" Икономедиа " предлага:
Стажантска стратегия

Metric DS търси:
Digital Account Executive & Media Planner

Cargill търси:
Business Analyst

" Адекум Проекти за развиване " търси:
Мениджър планове финансирани от Европейски Съюз

U.S. EMBASSY SOFIA търси:
Voucher Examiner (Accounts Payable Assistant) - temporary replacement

Alfa Asset Management търси:
Full Stack Developer

IIB търси:
Head of Credit Risk Division

Банка ДСК търси:
Експерт " Корпоративни проблематични заеми "

The European Commission Representation in Bulgaria търси:
Team Leader – Political Reporting
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР