Пици от тиквички - ароматно вегетарианско предложение, на което ще

...
Пици от тиквички - ароматно вегетарианско предложение, на което ще
Коментари Харесай

Мини пици Капрезе от тиквички

Пици от тиквички - ароматно вегетарианско предложение, на което ще ви се прииска да изкрещите ДА

Необходими Продукти

● тиквички - 700 г
● магданоз - 1/2 шепичка листа
● чесън - 2 скилидки
● пармезан - 50 г, настърган
● брашно - 4 с.л.
● яйце - 1 бр.
● сол
● черен пипер - по избор
● моцарела - 125 г, прясна
● домат - 1 бр. или чери - 6 - 7 бр.
● босилеково песто - 4 ч.л.
● маслини - 4 бр. черни
● босилек - листа за декорация (или мента)

Начин на подготвяне

Обелете и нарежете на късчета тиквичката и чесъна, посолете ги и поставете в бездънен съд дружно с магданоза. Пасирайте до гладка примес и ги прехвърлете в огромна цедилка, с цел да се отцеди водата и остане гъста кашичка.

В обособена купа разбийте яйцето със малко сол и прибавете към него тиквичките, брашното и пармезана. Разбъркайте добре до хомогенна примес. Това ще е нашето тесто за пиците, то би трябвало да е с консистенция малко по-гъста от на кексово тесто.

Загрейте фурната на 180 градуса, единствено низък реотан с вентилатор. Върху хартия за печене (по предпочитание намазнена с малко олио или зехтин) оформете 4 дребни кръгчета с идентична форма и най-важното - идентична дебелина, с цел да се изпекат отмерено всичките (горе-долу всяко с диаметър 13 см). Печете 15-18 минути или до приемане на прелестен и лек тен.

Докато се пекат, си нарежете моцарелата и домата на тънки кръгчета и щом извадите още горещите пици, намажете всяка от тях с по лъжичка босилеково песто, от горната страна подредете моцарела и кръгчета домат, а най-после завършете със маслинка. По предпочитание мушнете в още топлата фурна за още 2 минути, само че и без да го извършите, моцарелата леко към този момент би трябвало да се е разтопила.

Украсете с листенца свеж босилек или мента и сервирайте топли. По една мини пица на човек е задоволително, в случай че ще е за предястие.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР