Питър Раф, експерт от института Хъдсън във Вашингтон, казва, че

...
Питър Раф, експерт от института Хъдсън във Вашингтон, казва, че
Коментари Харесай

Foreign Policy: Германия предпочита по-скоро да разочарова Украйна, отколкото да унижи Русия

Питър Раф, специалист от института Хъдсън във Вашингтон, споделя, че немските управляващи по-скоро биха разочаровали Украйна, в сравнение с да унижат Русия. Авторът разяснява отношението на Германия към обстановката в Украйна.

В публикация за Foreign Policy Раф показва, че в Берлин се популяризира информация за секрети договаряния с Русия.

„ Разбира се, Шолц не стигна толкоз надалеч, както Макрон, който предложи Украйна да се откаже от част от територията и предизвести Запада да не „ унижава” Русия. Въпреки това немската реакция на ескалацията под формата на създаване на дипломатически развръзки приказва сама за себе си “, написа специалистът.

Освен това Раф обърна внимание на обстоятелството, че помощта на Германия за Украйна е незначителна. Той загатна обещанието на немския канцлер Олаф Шолц да изпрати спомагателни войски в Литва като част от политиката на въздържане на Русия, което по-късно не беше изпълнено.

Преди това немското издание на Der Spiegel разгласява публикация, в която предизвестява, че забавянето на немския канцлер Олаф Шолц при вземането на решение за доставката на тежки оръжия за Украйна може да се трансформира в остра вътрешнополитическа рецесия в Германия и в последна сметка да докара до оставката на държавния глава.

Съгласно обявата, дебатът в Германия за нуждата от доставка на тежки оръжия за Киев се е засилил. Политическата битка се ускори в ръководещите кръгове на Федерална Република Германия. Опозиционният закостенял блок на Християндемократическата партия и Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС), воден от водача на ХДС Фридрих Мерц, възнамерява идната седмица да внесе в Бундестага (германския парламент) резолюция, която позволява доставките на тежки оръжия в Украйна, в случай че това решение не се вземе до тогава от Шолц.

Мнозинството, в това число от ръководещата коалиция на Социалдемократическата партия на Германия (SPD), Союз-90/Зелените и Свободната демократическа партия (FDP), са за доставка на оръжие на Киев. В същото време се показва, че „ като се вземат поради рецензиите към Шолц от редиците на личната му партия, е допустимо това предложение даже да получи болшинство в Бундестага и това е по въпрос, който явно визира прерогативите на ръководителя на държавното управление. "

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР