Питането на главния прокурор до Конституционния съд (КС) е явен

...
Питането на главния прокурор до Конституционния съд (КС) е явен
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Това е скърцане със зъби срещу президента

" Питането на основния прокурор до Конституционния съд (КС) е очевиден опит за оказване на напън и скърцане със зъби против президента ", разяснява правозащитникът адв. Михаил Екимджиев пред Mediapool. По-рано денем стана ясно, че основният прокурор е отправил запитване до Конституционен съд за това по какъв начин може да бъде разследван президентът, поради неговия парламентарен имунитет.

Според адв. Екимджиев дейностите на Иван Гешев са предстоящи, поради " прекомерно меките опити на президента да озапти безконтролната власт на българския основен прокурор ".

Правозащитникът припомня, че през ноември е имало подмятания от някогашни и сегашни членове на Висшия правосъден съвет към Радев, че сходно развиване следва. Като подобен той дефинира " изявлението на " специалиста " проф. Георги Близнашки през ноември предходната година ". В него някогашният длъжностен министър председател предизвести Радев, че неподписването на указа за назначението на Иван Гешев е нещо сходно на държавна измяна.

" Беше въпрос на време Иван Гешев да се опита да сплаши президента поради неговите просветителски опити в областта на прокуратурата. Държавният глава самичък имаше опция да се обърне до Конституционния съд преди да подпише указа за Гешев, само че не го направи ", сподели Екимджиев.

Той подсети, че президентът води публични съвещания за промени в конституцията, които засягат най-много държавното обвиняване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР