Писмото идва на фона на провалилия се избор на нов

...
Писмото идва на фона на провалилия се избор на нов
Коментари Харесай

АЕЖ: До пенсиониране ли Кошлуков ще е шеф на БНТ?

Писмото идва на фона на провалилия се избор на нов началник на публичната медия, с което на процедура Кошлуков остана на поста си до стартирането на нова процедура. Обсъждане на такава трябваше да има предходната седмица, само че съвещанието на Съвет за електронни медии се провали.

" На съвещанието предишния четвъртък Съвет за електронни медии се отхвърли да насрочва нов избор с претекст, че късно вечерта предходния ден е постъпила тъжба от една от кандидатките, взели участие в процедурата. Интересно е какъв тъкмо е предметът на жалбата, откакто решение на Съвет за електронни медии за преустановяване на процедурата липсва. Въпреки това, жалбата бе употребена като предлог, с цел да отпадне точката от дневния ред, предвиждаща насрочване на нов избор.

Жалбата би трябвало да се прегледа от Административен съд София – област. Това обаче може да стане след няколко месеца или даже след година. Ако Съвет за електронни медии откаже да насрочи нов избор, до момента в който съдът не се е произнесъл, ще бъде обезпечен много удобен интервал на ръководство на сегашния общоприет шеф.

Това развиване навежда на мисълта, че съзнателно се работи за оставането на Емил Кошлуков оптимално дълго на поста, евентуално за той да ръководи малкия екран при възможни предварителни парламентарни избори.

Още предходната седмица АЕЖ прикани Емил Кошлуков да се отдръпна от поста общоприет шеф на Българска национална телевизия, откакто получи избор на съмнение от четири от петимата членове на Съвет за електронни медии. До момента това не се е случило ", показват от АЕЖ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР