Писмо до министър-председателя Стефан Янев изпраща Общината в Кюстендил, съобщиха

...
Писмо до министър-председателя Стефан Янев изпраща Общината в Кюстендил, съобщиха
Коментари Харесай

Община Кюстендил иска спешна подкрепа за компенсиране на енергийните разходи

Писмо до министър-председателя Стефан Янев изпраща Общината в Кюстендил, оповестиха на брифинг кметът Петър Паунов и заместник-кметът по финансите Надя Каратова.

" Необходима ни е незабавна поддръжка за компенсиране на енергийните разноски. Цената на тока лети стремително. Последните ни фактури бяха на цени с 2,7 пъти по-големи. Ако трайно се задържи нарастването, това значи повече от милион и половина да похарчим за енергийни разноски ", разяснява Паунов.

Той уточни, че се обрисува фрапантен дефицит и е належащо Общината да бъде обезщетена по най-бързия метод. Ако това не се случи, предстоят банкрути, сподели още Паунов.

" На фона на увеличаващите се енергийни разноски, нашите доходи не се усилват. Ние от дълго време постигнахме потенциала от лични доходи, които Общината може да събере с всичките ограничения, които прилагаме ", сподели заместник-кметът Надя Каратова.

Тя уточни, че приходите на Община Кюстендил от локални налози и такси за 2021 година за м. септември са се нараснали в пъти, при непроменени данъчни ставки. " Община Кюстендил е събрала 1 453 917 лева доходи от такса боклук за 2020 година " , уточни още Петър Паунов.

Той показа и информация, от която е видно, че по-малки общини в страната имат надалеч по-високи приходи в бюджетите си по това перо, с което още веднъж обоснова нуждата от провеждането на публично допитване, по отношение на повишението на локалните налози и такси.

Цената на таксата за битови боклуци в Кюстендил не е променяна от 2007 година и е в размер на 1,4 промила. Допитването ще се състои на 30 октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР