Писмените предложения на Украйна, предадени на Русия на срещата в

...
Писмените предложения на Украйна, предадени на Русия на срещата в
Коментари Харесай

Владимир Медински: Предложенията на Украйна съдържат отказ от ядрени оръжия и членство в НАТО

Писмените оферти на Украйна, предадени на Русия на срещата в Истанбул, съдържат разпореждания за отвод на Киев да се причисли към НАТО и нуклеарни оръжия. Това сподели ръководителят на съветската делегация, асистент на президента Владимир Медински в ефира на ТВ канал " Россия-24 ", оповестява

„ Вчера за първи път през всички предишни години киевските управляващи обявиха подготвеност за договаряния с Русия. Те ни предадоха правилата на вероятно бъдещо съглашение, записани на хартия, които плануват: отвод от присъединение към НАТО, установяване на безблоковия статут на Украйна, отвод от нуклеарни оръжия и други оръжия за всеобщо проваляне “, добави още Медински.

Според него, предложенията на Украйна съдържат и отвод за разполагане на непознати военни бази и военни контингенти, както и обвързване за осъществяване на военни учения единствено със единодушието на държавите-гаранти, в това число Русия.

Медински сподели, че Украйна във вторник за първи път е изразила подготвеност да извърши редица сериозни условия, с цел да построи естествени връзки с Русия в бъдеще.

„ Вчера за първи път украинската страна записа документално готовността си да извърши редица значими условия за създаване на естествени и, уповавам се, добросъседски връзки с Русия в бъдеще “, съобщи Медински.

„ Има неопровержими доказателства, че Киев се е подготвял за атака в Донбас, Руската федерация е била принудена да стартира специфична интервенция “, разяснява Медински.

Според него кардиналната позиция на Руската федерация във връзка с Крим и Донбас остава непроменена.

„ Ако Украйна извърши всички отговорности, избрани в предложенията, опасността от основаване на плацдарм на НАТО ще бъде отстранена “, сподели Медински.

„ Северноатлантическият алианс образува антируски плацдарм на украинска територия, игнорирайки настояванията на Русия за сигурност от години “, разясни Медински.

„ Русия предложи договаряния, подписване на разнообразни типове съглашения, които трябваше да подсигуряват както сигурността на Украйна, по този начин и отбраната на националните ползи на Русия. Всички тези претенции бяха пренебрегнати години наред, а от Украйна, по-точно от украинската територия, НАТО също сътвори антируска опора в продължение на години “, добави Медински.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР