Писателят Салман Рушди изгуби зрението на едното си око и

...
Писателят Салман Рушди изгуби зрението на едното си око и
Коментари Харесай

Салман Рушди изгуби едното си око, не може да движи и едната си ръка


Писателят Салман Рушди изгуби зрението на едното си око и способността да движи едната си ръка след нападението на сцената на литературно събитие в Западен Ню Йорк през август, заяви литературният му сътрудник, представен от Ройтерс.

Литературният сътрудник Андрю Уайли, който съставлява литературни колоси като Сол Белоу и Роберто Болано, разказа степента на породените на Рушди пострадвания при бруталната офанзива в изявление за испанския вестник " Паис ". Уайли дефинира раните на Рушди като тежки и означи, че писателят губи зрението на едното си око. " Той има три съществени рани във врата. Едната му ръка е обездвижена, тъй като нервите ѝ са прекратени. И той има още близо 15 рани в гърдите и торса ", добави представителят на Рушди.

Литературният сътрудник отхвърли да отговори дали 75-годишнията създател на " Сатанински строфи " към момента се намира в болничното заведение повече от два месеца след нападението, осъществено от 24-годишния Хади Матар, гражданин на Ню Джърси, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР