Писателят, общественик и политически анализатор Радослав Бимбалов във Фейсбук:След по-малко

...
Писателят, общественик и политически анализатор Радослав Бимбалов във Фейсбук:След по-малко
Коментари Харесай

Бимбалов: София е град, който е спрял своето развитие и старее - бързо, стабилно и грозно

Писателят, държавник и политически анализатор Радослав Бимбалов във Facebook:

След по-малко от месец ще навърша 50. Почти половината от това време пребивавам в София - градът, който “расте, само че не старее ”.

Не е правилно, обаче. София е град, който е спрял своето развиване и старее - бързо, устойчиво и грозно. Причината не е във времето. Старите градове просто изискват грижи, внимание и почтено отношение. В последните две десетилетия столицата ни беше оставена в ръцете на некадърници, които крадат повече в сравнение с градят. Затова в София пораства грозното и старее всичко останало.

На идващите локални избори може да изберем кмет, който е потвърдил по какъв начин се пораства сполучливо. Човек, който е построил себе си и бизнеса си самичък, а не тъй като е разчитал на държавни инжекции, роднински връзки, обстановка или “по втория метод ”. Човек, който знае по какъв начин да ръководи огромни средства и доста хора - а един кмет би трябвало да прави точно това.

Знам, множеството от вас не го познават. Затова е елементарно да повярвате на всичко, което ви споделят хора, които… също не го познават. Аз го познавам. И точно по тази причина знам добре каква е неговата мотивация да стане кмет на София - тъй като моята е безусловно същата.

И двамата сме успяващи хора, тъй като се борим в среда, която е враждебна към хората с частна самодейност, само че не сме се отказали, не сме избягали. Напротив - развиваме се тук, на това място. Той има две дъщери, аз една. И двамата желаеме тези девойки да тичат по чисти улици, да вървят в съвременни учебни заведения, да не се опасяват за живота и здравето си, да желаят да останат в този град и да градят бъдещето си в България.

Преди да отречете индивида, запознайте се с него. В идващите месеци ще имате тази опция.

Аз съм уверен, че идващият кмет на София ще се споделя Васил Терзиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР