Писателят Иво Сиромахов коментира нещо, което ежедневно е пред очите

...
Писателят Иво Сиромахов коментира нещо, което ежедневно е пред очите
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Това ще свърши зле! Това са болни хора! Осъзнайте се и им вземете телефоните!

Писателят Иво Сиромахов разяснява нещо, което всекидневно е пред очите на всички ни, само че съвсем никой не прави нищо по въпроса:

Басейн в първокласен хотел. Около него са налягали хора на забележима възраст сред 30 и 40 години. Пият фрапе, приказват си, радват се на почивката.

Около тях са децата им, техните " всичка “. Всяко държи в ръцете си телефон и като хипнотизирано се взира в екрана.

На няколко метра от басейна има детска площадка с пързалки, люлки, катерушки. Никой не играе там. Всички деца са вкопчени в телефоните.

Родителите им са щастливи. Осигурили са си известно време успокоение. Колко време? Няколко минути? Не. Часове. Децата не отделят очи от телефоните. Тях просто ги няма.

Тази панорама към този момент е на всички места – у дома, по градинките, по хотелите, в градския превоз. Родителите просто отхвърлят да поддържат връзка с децата си. Така им е по-лесно.

Според психолога доктор Стоян Везенков от ден на ден деца са подвластни от устройствата, а признаците на тази взаимозависимост наподобяват аутизъм. Такива деца възприемат света единствено през екраните. Те не могат да поддържат връзка обикновено с хора. За тях светът е единствено поредност от бързо сменящи се картинки.

Интелектуалното им развиване остава на възрастта, на която са почнали да прекарват повече време с телефона си, в сравнение с в другарство с хора. А в мозъците им настъпват необратими увреждания.

Това ще свърши зле.

Отглеждате потомство от заболели хора. Осъзнайте се и им вземете телефоните, преди да е станало прекомерно късно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР