Писали сме лайфхакове за чая, а в един от тях

...
Писали сме лайфхакове за чая, а в един от тях
Коментари Харесай

Черните маслини са като черния чай – заводска направа, най-оригинални са белите, а как да ги избирам - slava.bg

Писали сме лайфхакове за чая, а в един от тях от специфична био- органик – плантация в Шри Ланка – Цейлон, острова на чая, в детайли ви разказахме по какъв начин автентично зеленият става черен. С ферментация. Нещо сходно, става известно, става и при маслините – черните са някогашни зелени. Но става не с ферментация.

Италианските майстори споделят, че това най-често става с различен химичен развой – употребяват се О2 и желязо. Най-елементарно казано, маслините се берат зелени и след това се „ оцветяват”.

Друга обработка, която им се прави преди да дойдат до магазина, а оттова – по домовете ни, е така наречен облагородяване на усета. Хубавата истинска маслина би трябвало да бъде горчива, чак до неприятно.

Поради другия усет на публиката италианските производители оставят продукта си да отлежи, наквасен в зехтин и с подправки. А испанските им сътрудници направиха цяла промишленост от консервирането с оцет, с изключение на изброените подправки.

При слагането в буркани и пазаруването на подобен вид маслини, избирайте маслини без костилки. Отделянето им в домашни условия – дали са пресни или консервирани, води до загуба на скъпото им и толкоз богато на потребни субстанции, изключително на по този начин нужните аминокиселини, олио/масло/зехтин.

Ако сте почитател на гръцките маслини, би трябвало да определите кой от двата съществени сорта харесвате повече. Каламата са по-големи. По-близки са ни Халкидики – там, където летуваме, откогато нашето море беше завладяно от мутри и бетон.

Когато пазарувате пресни маслини, пък и консервирани, избирайте междинните на величина – в тях има най-вече олеинова киселина, споделят спецовете.

Ако пък желаете да шашнете посетители, би трябвало да знаете, че огромният шлагер са белите маслини. Те са типични за Южна Италия и, уви, не се продават тук. Но пък с обновените полети и падналата тази седмица карантина, за какво да не извършите шопинг уикенд за маслини и просто за наслаждение до Апенините.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР