Писък, звънтене, бучене в ушите или в черепа - питаме

...
Писък, звънтене, бучене в ушите или в черепа - питаме
Коментари Харесай

Д-р Кукушев от ВМА обясни какво може да означава шумът в ушите и как да се предпазим

Писък, звънтене, бумтене в ушите или в черепа - питаме се с безпокойствие какви ли могат да са вероятните аргументи. Смята се, че тинитусът, т.е. шумът в ушите, не е независимо заболяване, а признак.

“Звънтене и неприятно напрежение по пътя на звука може да се усеща заради запушване на ушния канал с ушна тиня - тривиално и елементарно за решение. Може също така да е налице инфекциозен развой - зараза и събиране на течност, на гной в зоната на междинното ухо или тъпанчевата мембрана. Ако в ушния канал е попаднало и се е задържало непознато тяло, това също може да предизвика тинитус”, изяснява отоневрологът и експерт УНГ от ВМА доктор Георги Кукушев.

- Шум в ушите - безопасен ли е, или не, доктор Кукушев?
- Всеки признак, който е отклоняване от естественото и провокира някакъв дискомфорт в човек, както е и шумът в ушите, не може и не трябва да се възприема като безобидно положение. Повечето хора, които имат сходен признак, се опасяват да отидат на доктор, тъй като се тормозят от резултата от прегледа и проучването. Плаши ги и мисълта, че този звук може да е вследствие на мозъчен израстък, умствено заболяване, както и съществено увреждане на ухото.

Други пациенти пък си мислят, че след едно проучване този звук може да стане още по-неприятен и да се ускори. Това не трябва да се случва - всеки звук в ушите изисква своя обзор при експерт УНГ и отоневролог, в случай че се наложи.

Как " звучи " този звук, рисков ли е и по какъв начин да предпазим слуховия си уред четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР