Пироговци отново излязоха на протест пред болницата си. С лилави

...
Пироговци отново излязоха на протест пред болницата си. С лилави
Коментари Харесай

Пироговци не се отказват

Пироговци още веднъж излязоха на митинг пред болничното заведение си. С лилави синдикални флагове и музика десетки лекари, медицински сестри и санитари застанаха пред болничното заведение в очакване на осъществяването за своите претенции.

От предходната седмица те са две - оставките на служебния министър Стойчо Кацаров и шефа на Здравната каса Петко Салчев. От през вчерашния ден те прибавиха и трето искане - да се образува пътека за лекуване на следствията от ковид, така наречен опашка на Коронавирус - 19.

Пироговци не се отхвърлят от настояванията си и възнамеряват даже по-голям митинг на друго място в столицата - може би пред Министерство на здравеопазването или пък пред Здравната каса. Ден, място и час към момента не са конкретизирани.

Напрежението сред " Пирогов " и Министерство на здравеопазването се увеличи откакто шефът на болничното заведение Асен Балтов бе отхвърлен от служба. Това става след отчет от инспекция на Здравната каса, който открива непозволено изплатени над 1 млн. лева и 402 фиктивни хоспитализации.

В следствие министър Стойчо Кацаров разгласи, че самият той е един от тези подправени пациенти, които са записани като лекувани след превозване на ковид, без обаче да е влизал в болница, да са му правени всички разказани проучвания, както и да е пил тези медикаменти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР