Пирин и Славия не излъчиха победител в последния двубой от

...
Пирин и Славия не излъчиха победител в последния двубой от
Коментари Харесай

Шести пореден мач без загуба за „орлетата“

Пирин и Славия не излъчиха победител в последния дуел от 23-ия кръг на Първа лига.

Така „ орлетата “ записаха своя шести следващ мач без проваляне в шампионата и не познават усета на загубата през 2022 година. За Пирин това бе втора поредна домакинска среща без позволен гол и общо втори мач, в който отборът на Радослав Митревски не разрешава на противника да се разпише. Във второ следващо домакинство Пирин приключи с човек по-малко, като този път бе изпъден Светослав Дяков, който получи два жълти картона. С равенството в този дуел Пирин събра 24 точки и заема 11-та позиция в класирането.

Специален посетител на стадион „ Христо Ботев “ бе притежателят на клуба Пол Белогур.

Първото полувреме предложи по-динамичен футбол, като тогава се отвори сериозна работа и за екипа, който отговаряше за VAR – дузпа за “белите ” и гол на нашия тим беше анулиран след интервенция на системата за видео наблюдаване.

След почивката от игра беше изпъден Светослав Дяков, само че футболистите на Златомир Загорчич не съумяха да се възползват от численото си предимство на терена и двете нули на таблото останаха непокътнати.

Първата действителна голова заплаха в мача пристигна в 20-ата минута, когато крилото на Славия Тони Тасев опитва мерника си от фаул пред наказателното поле на Пирин. Ударът му обаче срещна горната греда. Малко по-късно националът Радослав Кирилов стреля рисково по тревата, само че стражът на “орлетата ” Янко Георгиев избави с добър инстикт. В 26-ата минута Пирин направи чудесна офанзива, като Станислав Манолев изведе Преслав Йорданов на отлична голова позиция, само че Светослав Вуцов отби удара на нашия нападател с крайник.

Пет минути по-късно съдийската бригада беше подложена на тестване. Мартин Петков от Славия шутира рисково, последва избавяне на Янко Георгиев, след което топката беше овладяна от Борислав Цонев. Последният влезе в прикосновение с вратаря на Пирин и падна на терена, което накара съдията Красен Георгиев да уточни бялата точка. Повторенията обаче незабавно демонстрираха, че при удара на Петков съотборникът му Цонев е зад защитата на Пирин – засада. Трябваше да минат две-три минути преди да пристигна информацията от VAR-буса. Така вярно дузпата за Славия беше анулирана.

Малко по-късно нашият отбор направи чудесна офанзива при която Светослав Дяков удари гредата, Станислав Костов прати топката зад Вуцов с добавка и за момент Пирин поведе в резултата. Консултацията с VAR обаче откри неправда и в тази обстановка – Костов се оказа зад бранителите на Славия при изстрела на Дяков и по този начин попадението на “орлетата ” беше анулирано.

Второто полувреме не предложи доста страсти, с цел да пристигна 67-ата минута, когато опитният Светослав Дяков получи втори жълт картон и се заформи меле към основния арбитър Красен Георгиев. Дяков настъпи несъзнателно Кемело Нгуена, което накара арбитъра да бръкне в джобчето си за втория жълт картон. Така Пирин във втори следващ домашен мач остана с 10 души на игрището.

До края на мача не се случи нищо забавно и по този начин двата тима разделиха по една точка.

В идващия кръг Пирин гостува на Ботев (Враца).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР