Пирин Благоевград и Ботев Пловдив завършиха 0:0 в двубой от

...
Пирин Благоевград и Ботев Пловдив завършиха 0:0 в двубой от
Коментари Харесай

Доста пропуски и нито един гол между Пирин и Ботев Пловдив

Пирин Благоевград и Ботев Пловдив приключиха 0:0 в дуел от III кръг на efbet Лига. Двата отбора остават без победа в тазгодишния шампионат.

„ Жълто-черните “ имаха преимущество в броя обстановки за гол и би трябвало да съжаляват повече за изпуснатите точки.

„ Орлетата “ също имаха шансове, като най-чистият се откри за Данило Кондраков четвърт час преди края на мача.

Гол на Самюел Акере в края на първата част пък бе анулиран след ВАР обзор, само че останаха подозрения в правотата на решението най-малко от страна на пловдивския отбор.

 В 12-ата минута пристигна първата забавна обстановка. Иван Тасев проби ужасно по дясното крило и насочи паралелен пас към дребния пеналт, само че Даниел Кайзер се намеси в сетния момент.

В средата на частта Акере комбинира добре със Секулич и на собствен ред опита съвсем същото като Тасев десетина минути по-рано. Илиан Костов обаче се намеси, въпреки да имаше риск да прати топката във вратата на Ковальов. 

Още един късмет за гостите пристигна след половин час игра - Херман центрира отлично към Секулич, който засече с глава, само че не откри вратата на " орлетата ".

Седем минути преди почивката високата преса на Ботев даде резултат Акере лиши топката и опита изстрел в далечния ъгъл с левия крайник, само че не бе задоволително прецизен.

В самия завършек на полувремето Ботев съумя да нанесе своя удар. Красиан Колев откри с пас в наказателното Акере, а футболистът с номер 16 на гърба приключи майсторски във вратата на Максим Ковальов. След видеопреглед попадението на Ботев бе анулирано поради фал в зародиша на офанзивата.

Ранен късмет през втората част за Пирин - Иван Тасев стреля от въздуха от 7-8 метра, но не бе прецизен. 180 секунди по-късно Борис Тютюков бе изведен самичък против Кайзер зад защитата в жълто и черно, само че едвам закачи топката с шпагат и не съумя да я насочи към вратата.

В 62-ата минута удар на Акере бе отразен с тъга от Ковальов, а шест по-късно удар на Елвис Ману мина настрана от вратата.

Невероятен пропуск за Пирин се случи в 78-ата минута! Данило Кондраков засече топката на метри от голлинията, а Даниел Кайзер се намеси. При добавката Кондраков не съумя да означи още веднъж, а на голлинията бе застанал и Йонас Там, който резервира мрежата на " жълто-черните " без гол.

В седмата минута на добавеното време Александров получи пас при едно бързо нахлуване на благоевградчани, само че излязъл на добра позиция, шутира доста високо.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР