Пилотна партида от руската ваксина Спутник V“ ще бъде доставена

...
Пилотна партида от руската ваксина Спутник V“ ще бъде доставена
Коментари Харесай

Русия доставя на Сърбия от пилотната партида на ваксината „Спутник V“

Пилотна партида от съветската ваксина „ Спутник V “ ще бъде доставена в Сърбия до края на тази седмица. Това заяви пресслужбата на сръбското държавно управление след онлайн диалог сред премиера Ана Бърнабич и съветския промишлен министър Денис Мантуров.

Представителят на Москва е разказал за напредъка в производството на препарата и е отбелязал, че 20 дози от него ще бъдат изпратени в Сърбия за лабораторен надзор, съобщи ТАСС.

„ Бърнабич сподели, че сръбското държавно управление и президентът работят по това да обезпечат достъп до имунизацията за хората в Сърбия допустимо най-скоро “, написа в изказването на пресслужбата. Има интерес и към разглеждане на опцията за взаимно произвеждане на имунизацията срещу COVID-19 сред Русия и Сърбия.

Още на 11 август, когато „ Спутник V “ стана първото записано вещество против новия ковид, президентът Александър Вучич разгласи готовността си да бъде първия човек, който да го тества. На 12 ноември страната му реализира съглашение за закупуване на  1.8 млн. дози от имунизацията на Pfizer, паралелно с това се водят и договаряния с Русия и Китай.

Според резултатите от клиничните тествания на „ Спутник V “ имунизацията доближава 95% успеваемост на 42-рия ден от приемането на първата от общо две дози.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР