Пилотите ни летят на санитарния минимум, което е буквално убийствено.

...
Пилотите ни летят на санитарния минимум, което е буквално убийствено.
Коментари Харесай

Шефът на авиобаза „Крумово”: Летим на санитарния минимум и това е убийствено

„ Пилотите ни летят на санитарния най-малко, което е безусловно убийствено. Този проблем е неглижиран с години ”, съобщи пред Нова тв началникът на авиобаза „ Крумово ” ген. Димитър Иванов след злополуката, при която починаха двама летци.

По думите на генерала един час във въздуха с вертолет коства към 7000 лв..

„ Всеки водач би трябвало да поддържа подготовката и си и във всеки миг да е подготвен да излети и да се включи в избавителна задача ”, разяснява началникът на авиобазата.

Ръководството на Военновъздушните сили призна в това време, че починалите са имали доста малко летателни часове - 17 - 18 часа от началото на годината, при стандарт на НАТО от 180 часа годишно.

Ген. Иванов посочи, че авиобазата действа при непрекъснат дефицит на финансиране и на аварийни елементи за машините, изключително за съветската техника.

Той осведоми, че във вторник е свалена черната кутия на разрушилия се хеликоптер и информацията от нея занапред ще се проучва.

Разследването на злополуката продължава. Техническата експертиза би трябвало да обясни каква е повода за нея. Засега главната версия е за техническа нередовност и няма данни за човешка неточност, заяви Нова тв.

При злополуката починаха командирът на екипажа и помощник-пилотът. Бордният инженер е с пострадвания, без заплаха за живота.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР