Пилотът от Формула 2 с еквадорско и американско гражданство Хуан

...
Пилотът от Формула 2 с еквадорско и американско гражданство Хуан
Коментари Харесай

Пилот оцеля по чудо и се върна на пистата

Пилотът от Формула 2 с еквадорско и американско поданство Хуан Мануел Кореа счупи двата си крайници в злополука по време на Гран При на Белгия от шампионата във Формула 2 преди 18 месеца. 
Неговият противник Антоан Юбер се завъртя на завоя Радийон и се блъсна в бариерата, след което Кореа се заби в неговия болид. В резултат на злополуката Юбер почина, а Кореа претърпя фрактури и на двата крайници, както и дребна контузия на гръбнака. Той беше подложен в изкуствена кома в продължение на две седмици.
Хуан Мануел Кореа претърпя няколко интервенции и неотдавна се качи за трети път в спортен болид след трагичната злополука в Белгия. В момента приготвя своето завръщане в мотоспорта, този път във Формула 3 с тима на Art Grand Prix.

След последния тест Кореа споделя: " Първите ми усещания бяха доста положителни. Веднага усетих, че колата е сходна с тази от Формула 2 – разполага с доста положително сцепление. Смятам, че в продължение на двата дни аз бях близо до предстоящото движение, което е добър симптом, само че следва още работа. "
По отношение на медийното внимание Хуан споделя, че му се любува, макар че не е необикновен почитател на медийните изяви. Също по този начин прибавя, че е получил доста известия след обява на видео, в което разкрива новата си каска.
Тазгодишният сезон във Формула 3 стартира на 9-ти май на пистата Каталуния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР