Ферари заплаши, че ще напусне Формула 1, ако таванът на

...
Ферари заплаши, че ще напусне Формула 1, ако таванът на
Коментари Харесай

Ферари заплаши да напусне Формула 1

Ферари " заплаши, че ще напусне Формула 1, в случай че таванът на бюджетите за тимовете бъде понижен в допълнение. Заради пандемията от ковид първите 9 надпревари за сезона бяха анулирани или отсрочени, а спортът понася огромни финансови загуби. По тази причина тимовете желаят да понижат доста тавана на бюджетите, които трябваше да е 175 млн. $ от 2021 година Тимовете обаче не могат да се схванат за новата сума, а последното предложение - 145 млн. през 2021 и 130 млн. през 2022, не беше признато. Директорът на " Ферари " Матия Биното предизвести, че при в допълнение събаряне на тавана на бюджета, отборът от Маранело " ще обмисли бъдещето си " във Формула 1.
" Таван от 145 млн. към този момент е нова и взискателна молба спрямо това, за което се разбрахме предишния юни. Това равнище не може да бъде реализирано, без да се вършат още обилни жертви, изключително от позиция на човешките запаси. Ако смъкват тавана още повече, ние не желаеме да бъдем сложени в позиция да търсим други варианти за внедряване на нашата спортна ДНК ", сподели Биното пред " Гардиън ".
" Ферари " е единственият тим, който взе участие във всеки сезон на Формула 1 от основаването й през 1950 година Италианският отбор нееднократно е плашил Формула 1 с овакантяване. Според Биното измененията за тавана на бюджетите се одобряват прекомерно бързо и погрешно.
" Във Формула 1 имаме всевъзможни тимове с разнообразни характерности. Те работят в разнообразни страни, под друго законодателство и всеки има личен метод на работа. Следователно не е толкоз просто и ясно да се вършат структурни промени като просто се понижат разноските линейно. Наясно сме, че Формула 1, а и целият свят сега, минава през доста мъчно време поради пандемията. Но това не е моментът да се работи преждевременно и има риск да се вземат решение на гърба на изключителното състояние, без да оценят всички последици ", добави Биното.
Директорът на " Ред Бул " Кристиан Хорнър също е срещу свалянето на тавана под 145 млн. По-малки тимове обаче желаят в допълнение стесняване на разноските, а от " Макларън " приканиха лимитът да е 100 млн. Според Биното това ще докара до по-лошо бъдеще за спорта.
" Формула 1 би трябвало да е върхът на моторните спортове от позиция на технологии и показване. Трябва да е атрактивна за производителите на коли и за спонсорите, които желаят да бъдат свързани с най-престижната категория. Ако ограничим прекомерно разноските, има риск да понижим доста равнището и да се доближим до по-долните съсловия ", сподели още Биното.
" Ферари " поддържа концепцията да има две групи във Формула 1 и да има по-голям бюджет за огромните тимове, които влагат повече запаси в създаването на колите и продават елементи на по-малките отбори. " Скудерията " желае и да отбрани чиновниците си. За разлика от множеството отбори, най-много тези във Англия, които освободиха краткотрайно огромна част от чиновниците си по време на пандемията, с цел да се възползват от държавна помощ за заплатите, " Ферари " резервира всички в екипа си. Според Биното отборът има " честен дълг " да се грижи за чиновниците си и да защищити работните им места.
" Хората не би трябвало да не помнят, че компании играят роля и в обществената конструкция на една нация. Те не са тук, единствено с цел да вършат облага ", добави шефът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР