Пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън изрази остро недоволството си

...
Пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън изрази остро недоволството си
Коментари Харесай

Хамилтън недоволства от слабата организация в кампанията против расизма

Пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън изрази остро недоволството си от неналичието на организация по време на стартовете от сезона. И този път не става въпрос за изцяло систематизиране на времето, а за невъзможността британецът да изкаже своята позиция срещу расизма.

Именно Хамилтън е един от най-активните спортисти в този аспект. Той се включи в акцията " Black Lives Matter ", подета след гибелта на Джордж Флойд по време на арест в Съединени американски щати, и постоянно приказва за особеното отношение, основано на другия цвят на кожата.

Снимка: Reuters

След като сезон 2020 във Формула 1 започва преди седмица, Хамилтън не пропуща да коленичи на старта - остарял жест срещу расизма. В Унгария пък носеше тениска с надпис " Black Lives Matter ". Но не всички негови сътрудници се включиха в акцията

" Всичко преди надпреварата беше претупано и трябваше да бързаме. Излязох от болида, тичах до старт-финала и бързо застанах на колене. Просто не ни дадоха доста време, беше ни казано, че церемонията по старта би трябвало да стартира скоро. В Австрия беше доста по-различно, само че ми се коства, че те мислят, че щом един път са подкрепили придвижването и битката с расизма, значи всичко е наред ", подлага на критика Хамилтън.
Въпреки апела на Хамилтън: Шестима водачи избраха да не коленичат "Дали ще коленичиш или не няма да промени света. Проблемът е доста по-голям ", разяснява международният първенец
Той разяснява и отхвърли на Ромен Грожан ( " Хаас " ) и Себастиан Фетел ( " Ферари " ), които са отпред на Асоциацията на водачите, да приказват за казуса с расизма.

" Грожан очевидно не мисли, че това е значимо. Той е от тези, които мислят, че щом сме го създали един път и сме застанали на коляно, всичко е наред. Опитах да приказвам с него, само че той не повдигна тематиката на брифинга на водачите. Себастиан също не сподели нищо ", не скри раздразнението си Хамилтън.

Снимка: Reuters

Британецът е първият негър водач, станал първенец на Формула 1.

Той се надява да завоюва 7-а купа от конкуренцията през сезон 2020, с което да настигне именития Михаел Шумахер, който е рекордьор по оценки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР