Пилотът от академията на Ферари Шарл Леклер получи място във

...
Пилотът от академията на Ферари Шарл Леклер получи място във
Коментари Харесай

Шампионът във Формула 2 ще кара за "Заубер" през 2018 г.

Пилотът от академията на " Ферари " Шарл Леклер получи място във Формула 1 за сезон 2018. Роденият в Монако играч ще кара за отбора на " Заубер " от идната година, оповестиха от швейцарския тим. Леклер, който е първенец във Формула 2 за 2017 година ще си партнира с Маркус Ериксон.

Талантливият водач е единствено на 20 години и още в дебютния си сезон във Формула 2 завоюва купата. В 11-те уикенда, в които се организираха по две съревнования, Леклер завоюва седем победи. Той записа и осем полпозишъна и изпревари със 72 точки в крайното класиране руснака Артьом Маркелов.

Изненадващо мястото си в отбора резервира Маркус Ериксон. Шведът участваше във всички надпревари през сезона, само че не съумя да завоюва нито една точка. За разлика от него Паскал Верлайн, който завоюва всички пет точки за " Заубер " беше освободен.

Трети водач на отбора остава Антонио Джовинаци, който също е част от програмата на " Ферари ".

Другата оригиналност в " Заубер " е новото име на отбора от сезон 2018. Швейцарският тим ще се споделя " Алфа Ромео Заубер ", а оцветяването е променено от синьо в бяло-червено.
Not to mention we have also just revealed the livery concept show car for the #F1 #2018 #AlfaRomeoSauberF1Team challenger
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР