Пилотът на Yamaha Маверик Винялес бе най-бърз в първата свободна

...
Пилотът на Yamaha Маверик Винялес бе най-бърз в първата свободна
Коментари Харесай

Винялес най-бърз в първата тренировка в Австралия, тежко падане за Куартараро

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес бе най-бърз в първата свободна подготовка от спортния уикенд на MotoGP в Австралия, до момента в който геният Фабио Куартараро претърпя тежък случай на мократа " Филип Айлънд ". Винялес бе единственият водач с обиколка под минута и 39 сек, като най-после остана с преднина от 0.147 сек по отношение на сателитния водач на Ducati Джак Милър. Куартараро пък бе отведен в медицинския център на трасето незабавно след рухването.

BIG highside for @FabioQ20!

The @sepangracing is stretchered away with apparent pain in his left leg #AustralianGP pic.twitter.com/oZwm4asQD9
— MotoGP™ (@MotoGP) October 25, 2019
Именно Винялес, Милър и първенецът Марк Маркес с Honda бяха в челото на подредбата за по-голямата част от тренировката. Испанецът приключи с трето място, следван от ветерана с Yamaha Валентино Роси, за който ГП на Австралия е 400-ото Гран При. Доктора бе на 0.928 сек зад Винялес, а в топ 5 влезе и Данило Петручи с Ducati.

@mvkoficial12 holds onto top spot in #MotoGP FP1!

The @YamahaMotoGP rider leads home favourite @jackmilleraus at Phillip Island! #AustralianGP pic.twitter.com/8ZPSMyMWlR
— MotoGP™ (@MotoGP) October 25, 2019
Сателитната двойка на Yamaha Франко Морбидели и Фабио Куартараро се подредиха шести и седми, следвани от двама КТМ водачи Пол Еспергаро и Мигел Оливейра, а топ 10 добави Андреа Довициозо.

В първото си качване на Honda Йоан Зарко, който този уикенд замества Такааки Накагами, приключи 13-и, на съвсем две секунди зад Винялес. Зарко бе с по-добро движение от Кал Кръчлоу с другата сателитна Honda, както и от съотборника на Маркес Хорхе Лоренсо, който приключи 18-и.

Aprilia срещнаха механически проблеми и Андреа Яноне и Алейш Еспергаро съумяха да запишат по едвам 13 обиколки, завършвайки тренировката последни.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР