Пилотът на Уилямс във Формула 1 Ланс Строл продължи линията

...
Пилотът на Уилямс във Формула 1 Ланс Строл продължи линията
Коментари Харесай

Строл с още атаки към Уилямс: Много неща не са наред

Пилотът на Уилямс във Формула 1 Ланс Строл продължи линията на държание с рецензии по отношение на личния си отбор. След квалификацията за Гран При на Бахрейн младият играч още веднъж беше брутално прям за протичащото се в един от обичайните отбори за шампионата.

Не пропускайте през днешния ден от 18,10 часа вторият кръг за сезона във Формула 1 - Гран При на Бахрейн - в ефира на DIEMA SPORT, а също и онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA!

Ако в Австралия Строл и неговият сътрудник Сергей Сироткин бяха извънредно неконкурентни, то в Бахрейн събитията се развиха още по-зле. Колите им не разполагаха с никакво движение и напълно резонно двамата получиха места в дъното на опашката. Така през днешния ден Строл ще започва 20-и, а съветският му съотборник – 18-и.

Справката в квалификационните времена демонстрира, че болидът на Уилямс – FW41 действително се движи на цели 3 секунди зад спечелилия пол-позицията Себастиан Фетел (Ферари). Още по-трагичното е, че резултати на отбора за една обиколка отстъпват на тези от предходната година на същата писта.

Строл: Уилямс не се състезава, а оцелява

Шефът на инженерите в Уилямс Пади Лоу не съумя да уточни рационална причина за голямото закъснение. „ Това не са местата, от които бихме желали да стартираме в надпреварата, само че просто не бяхме задоволително бързи заради ред фактори. Някои ги разбираме, а други – не напълно. Трябва да се съберем и да поработим”, сподели той.

Строл обаче не бе по този начин политичен в изявлението си. „ Това е един в действителност тежък уикенд. Беше разочароващо и двете коли да изоставен борбата още в Q1. Беше надалеч от идеалното”, разяснява 19-годишният гений.

„ Тук доста неща не са наред. Балансът на колата липсва, сцеплението не е задоволително високо, а ни би трябвало и още скорост. Общо взето, имаме потребност от съвсем всичко, с цел да станем по-бързи.”

„ През предходната година обиколката ми в квалификациите в Бахрейн беше с 4 десети от секундата по-добра. Дано в надпреварата успеем да се придвижим напред, само че просто през днешния ден не разполагахме с колата, която да ни разреши да се борим”, заключи Строл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР