Пилотът на Скудерия Кими Райконен, който днес става на 38

...
Пилотът на Скудерия Кими Райконен, който днес става на 38
Коментари Харесай

Райконен: Ферари има потенциала да спечели последните четири кръга

Пилотът на Скудерия Кими Райконен, който през днешния ден става на 38 години, има вяра, че отборът му може да завоюва всяко едно от идните четири надпревари до края на сезона, в случай че успее да загърби миналите неточности и да излезе от проблематичната обстановка, в която се намира последния месец. До финала на сезон 2017 във Формула 1 остават още четири кръга и за жалост от Ферари се постараха да убият интригата, откакто до август водеха в шампионата, а след няколко неуместно изпуснати победи и отпаданията на Фетел възможностите им към този момент са единствено математически.

Мерцедес към този момент е водач при конструкторите със 145 точки преднина по отношение на Ферари, а Себастиан Фетел изостава с 59 от водача със Сребърната стрела Люис Хамилтън, който може да стане първенец още този уикенд.

Попитан кое от идните четири надпревари – в Съединени американски щати, Мексико, Бразилия или Абу Даби – е най-хубавият късмет за победа на Скудерия, Ледения отговори: " Всяко едно от тях, в случай че създадем всичко както би трябвало. Последните надпревари не бяха най-хубавите, само че ние имаме скоростта. Все отново пистите са много разнообразни една от друга, тъй че всеки уикенд стартираме от нулата, даваме най-хубавото от себе си и се стремим да избегнем неточности ".



В последните три надпревари – в Сингапур, Малайзия и Япония - Ферари съумя да запише едвам 22 точки заради проблеми с мотора, неточности на водачите или чиста липса на шанс, а за съпоставяне Мерцедес мина през тях с актив от 105 точки.

" Не знам какво ще стане – никой не знае, само че сигурно ние ще натискаме до последната обиколка във всяко едно съревнование и ще забележим къде ще свършим ", добави Кими.

Our warmest Happy Birthday wishes to the one and only Iceman. #Kimi7 #ForzaFerrari pic.twitter.com/ZUmnWLBUco
— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) 17 October 2017 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР