Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен (Нидерландия) спечели последното състезание

...
Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен (Нидерландия) спечели последното състезание
Коментари Харесай

Верстапен спечели последното състезание за годината във Фотрмула 1

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен (Нидерландия) завоюва последното съревнование за сезона в автомобилния шампионат Формула 1. За Ферстапен, който предварително си беше обезпечил международната купа, победи за трети път на пистата Яс Марина в Абу Даби. Успехът е и 15-и за него през този сезон. Времето на Верстапен през днешния ден е 1:27:45.914 часа.

Втори през днешния ден се подреди Шарл Льоклер от Ферари, който изостана на 8.771 секунди от спечелилия. Втората позиция през днешния ден означаваше и 2-о място в крайното класиране за водача от Монако. По този метод Ред Бул не съумяха да класират и двата си болида на първите две места в генералното класиране.

Трети през днешния ден завърши съотборникът на Ферстапен в Ред бул - Серхио Перес, останал на 10.093 секунди. Четвърти е Карлос Сайнс (Ферари) на 24.892 секунди, а 5-и - Джордж Ръсел (Мерцедес), приключил на 35.888 спечелилия.

В генералното класиране Верстапен приключи на върха с 454 точки, следван от Шарл Льоклер с 308 и Перес с 305. Джордж Ръсел остана на 4-ата позиция с 275, пред Карлос Сайнс с 246.

Първото място на Верстапен действително не беше застрашено в днешното съревнование в нито един миг. Макс Верстапен стартира решително надпреварата и поведе през цялото време, като в течение на 58-те обиколки единствено усилваше задатъка си. Льоклер, Хамилтън и Серхио Перес започнаха здрава борба за 2-ата позиция. Един след различен Перес и Хамилтън влязоха в бокса, с цел да сменят гумите си, а финален от първата тройка го направи и Ферстапен.

Фернандо Алонсо беше първият, който напусна надпреварата, откакто от тима му Алпин взеха решение, че това е най-хубавото решение при проблемите с болида.

След 43-ата обиколка Льоклер и Перес се откъснаха от Мерцедес-а на Люис Хамилтън и започнаха последователно да усилват преднината си пред него. Първоначално тя беше към 7 секунди, само че с течение на надпреварата се удвои. За да се възползва от преднината си пред Перес, водачът от Монако Льоклер реши да не влиза повторно в бокса. Това му решение в борбата за 2-ото място в последна сметка се оказа оневинен риск и извоювана позиция. Реално в края на надпреварата Льоклер кара 12 обиколки повече с едни и същи гуми, само че удържа офанзивите на Перес. Перес можеше да получи помощ от съотборника си, само че международният първенец игра за себе си и остави мексиканеца на 3-ото място, на малко над 1.43 секунди от монегаска.

Хамилтън от своя страна продължи да изостава и след диалог по радиото от Мерцедес разрешиха на Джордж Ръсел да вземе водещата роля в Гран При на Абу Даби. Ръсел опита максимума, с цел да съкрати точките до топ 3, само че в последна сметка завършва годината 4-и. А Хамилтън в течение на надпреварата изостана още и в последна сметка се отхвърли преди неговия край.

Даниел Рикардо (Австралия) и Себастиан Фетел (Германия), които караха през днешния ден за финален път, се подредиха на 9-о и 10-о място в старта в Абу Даби.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР