Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас записа най-добро време в днешната

...
Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас записа най-добро време в днешната
Коментари Харесай

Ботас най-бърз след първата тренировка за Гран При на Мексико

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас записа най-хубаво време в днешната първа свободна подготовка за неделната Гран При на Мексико. Финландецът бе по-бърз от съотборника си и звезда на Мерцедес - Люис Хамилтън. Британецът изненадващо остана втори с закъснение от близо половин секунда от Ботас.

Ред Бул бяха тимът с най-близка скорост до водачите от Мерцедес. Макс Верстапен записа трето време и остави зад себе си австралийския си съотборник Даниел Рикардо.

Във Ферари останаха надалеч от Мерцедес, само че единствени от водачите направиха най-бързите си обиколки с по-твърдия вид гуми на Пирели. Така Себастиан Фетел изостана на 0.7 секунди от водача Ботас, само че германецът се концентрира над настройките на болида си за дълги серии от обиколки с цялостен контейнер и симулация на спортно движение.

Шести остана другият водач на Ферари Кими Райконен. Финландецът не съумя да се приближи до темпото на Фетел, изоставайки от германеца на близо половин секунда и на 1.184 секунди от Валтери Ботас.

Серхио Перес от тима на Форс Индия съумя да се приближи най-близо до любимците от Мерцедес, Ферари и Ред Бул със седмо време. Фернандо Алонсо продължава да затвърждава усъвършенстваната форма на Макларън-Хонда. Така след първата подготовка испанецът съумя да се класира осми.

Топ 10 в подреждането допълниха водачите на Уилямс Фелипе Маса и Нико Хюлкенберг от отбора на Рено. Германецът е следван от новия си съотборник Карлос Сайнц-младши с 11-о време, а другият водач на Уилямс остана 12-и.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР