Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас, който по-рано днес спечели класическата

...
Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас, който по-рано днес спечели класическата
Коментари Харесай

Валтери Ботас ще стартира Гран При на Италия от дъното на колоната

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас, който по-рано през днешния ден завоюва класическата подготовка на „ Монца “, ще би трябвало да започва неделната Гран При на Италия от дъното на колоната.

Финландецът постави четвърта задвижваща система в своя болид W12 преди началото на сесията за място и ще бъде заставен да започва от дъното на колоната в неделя. Той обаче ще може да потегли от първото място в утрешната спринтова подготовка на италианското трасе, откакто той бе най-бърз в класическата подготовка.

Все още е допустимо Ботас да не започва от последното място, защото и други водачи, в това число неговият съотборник Люис Хамилтън и Макс Верстапен, също могат да изберат да сложат нови елементи преди неделния ден. Ако това се случи, всички тези водачи ще бъдат изпратени в дъното на колоната, където ще бъдат подредени по реда, по който завършат в утрешната спринтова подготовка.

Самата тя стартира в 17:30 часа българско време и ще бъде с дължина от 100 километра или 18 обиколки на „ Храма на скоростта “. В 13:00 пък ще се организира и втората подготовка за уикенд в Италия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР