Пилотът на Хаас Кевин Магнусен заяви, че световният шампионат във

...
Пилотът на Хаас Кевин Магнусен заяви, че световният шампионат във
Коментари Харесай

Магнусен иска по-екстремни писти във Формула 1

Пилотът на Хаас Кевин Магнусен съобщи, че международният шампионат във Формула 1 може да стане по-вълнуващ в случай че в календара попаднат нови, „ по-екстремни трасета ” от тези, които се употребяват от години.

Датчанинът даде образец с няколко американски писти, с които се е срещнал предходната година, когато се състезава в Щатите. Така Кевин кара на именити писти като „ Роуд Америка ”, „ Дейтона ”, „ Уоткинс Глен ”, „ Себринг ” „ Мид Охайо ” и несъмнено, „ Лагуна Сека ”.

„ Има страхотни писти в целия свят, където бих желал да пробвал автомобил от Формула 1 – изясни Магнусен. – Миналата година пробвах няколко трасета в Щатите и там ще е доста забавно. „ Уоткинс Глен ” е страхотна писта, Формула 1 може да я употребява – може би ще има компромис с сигурността, само че що се отнася до това дали асфалтът е задоволително равен, мисля, че ще всичко ще е наред. Същото важи и за „ Роуд Америка ”. Що се отнася до „ Мид Охайо ”, това е по-скоро нереалистично за Формула 1. Но ще е хубаво, в случай че Формула 1 употребява по-екстремни трасета. ”

Магнусен даде образец с „ Мугело ” в Италия, която беше употребена за съревнование поради ковид пандемията и която в действителност се оказа сложна и забавна, изключително на дъжд.
 Джийн Хаас няма да продава тима си във Формула 1 Джийн Хаас няма да продава тима си във Формула 1
Догодина в Щатите ще има три надпревари: в Маями, Остин и Лас Вегас, само че разнообразни анализатори настояват, че почитателите там биха имали интерес към най-малко още един старт. Но като прибавим надпреварите в Мексико и Канада, то тази част на света към този момент има 5 надпревари – над една пета от всичките 24, планувани за следващата година.
 Хаас отсрочи договарянията за новия контракт на Шумахер Хаас отсрочи договарянията за новия контракт на Шумахер
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР