Пилотът на Ферари Шарл Льоклер даде най-добро време в първата

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер даде най-добро време в първата
Коментари Харесай

Льоклер с най-добро време в първата тренировка преди ГП на Франция

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер даде най-хубаво време в първата свободна подготовка преди неделното Гран при на Франция във Формула 1.

Монегаскът, който е втори в генералното класиране след 11 старта, завъртя най-бърза обиколка на пистата "Пол Рикар " за 1:33.930 минути. Той остави на 0.091 секунди зад себе си международния първенец от Ред Бул Макс Ферстапен. Нидерландецът и Льоклер бяха доста пред всички останали в сесията, като само съотборникът на Льоклер Карлос Сайнс-младши даде непосредствен до техния резултат.

Испанецът реализира трето време с закъснение от 0.338 секунди. В неделя обаче той ще започва с 10 места зад позицията си в квалификацията, защото от Ферари са сложили за трети път контролна електроника, което е над позволения предел от два пъти.

Четвърти резултат в тренировката реализира британецът Джордж Ръсел с Мерцедес. Той остана на 0.951 секунди от времето на Льоклер и бе последният на по-малко от секунда от времето на водача на Ферари.

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън не взе присъединяване в тренировката. Неговото място в болида на Мерцедес бе заето от нидерландеца Ник де Врис, който реализира девети резултат на 1.496 секунди от времето на Льоклер.

В 18:00 часа българско време започва втората свободна подготовка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР