Пилотът на Алфа Ромео Валтери Ботас коментира въведената от страна

...
Пилотът на Алфа Ромео Валтери Ботас коментира въведената от страна
Коментари Харесай

Ботас: ФИА иска да ни контролира

Пилотът на Алфа Ромео Валтери Ботас разяснява въведената от страна на Международната автомобилна федерация (ФИА) възбрана за политически изявления и демонстрации от страна на водачите във всички международни шампионати, без авансово утвърждение. Според финландеца това ясно демонстрира, че ФИА желае изцяло да управлява водачите.
 ФИА лимитира политическите изяви на водачите ФИА лимитира политическите изяви на водачите
„ Лично аз не одобрявам политиката. Аз одобрявам да върша това, което обичам, а точно да се състезавам. Не би трябвало обаче да забравяме, че политиката е доста значима част от днешния публичен живот.

„ Аз мисля, че Формула 1 свърши страхотна работа, обръщайки внимание на някои доста значими проблеми, за които някои водачи бяха доста гласни (предимно Люис Хамилтън и Себастиан Фетел). Аз не разбирам за какво те желаят да ни управляват. Вярвам, че ние би трябвало да имаме свободата да приказваме за каквото си желаеме. Поне аз по този начин виждам нещата, само че да забележим какво ще се случи “, съобщи Ботас по време на „ Състезанието на първенците “ в Швеция през миналия уикенд, където взе участие още и Фетел.
 Президентът на ФИА отбрани ограничението на свободния изказ в моторните спортове Президентът на ФИА отбрани ограничението на свободния изказ в моторните спортове
От ФИА оправдаха своето решение с олимпийската харта, която приканва за политически неутралитет от страна на спортните организации в света. Изпълнителният шеф на Макларън Зак Браун също отбрани това решение на ФИА, казвайки, че „ ФИА и Формула 1 имат цялостното право да вземат решение какво държание е задоволително в хода на спортните уикенди “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР