Пилот извърши истински подвиг като успя да приземи безпроблемно пътнически

...
Пилот извърши истински подвиг като успя да приземи безпроблемно пътнически
Коментари Харесай

Пилот приземи пътнически самолет с аварирал колесник в Мианмар

Пилот извърши същински героизъм като съумя да приземи безпроблемно пътнически аероплан в Мианма, след щета на предния колесник на машината, оповестява Агенция Франс Прес.

 
Полет UB-103 на Мианмарските авиолинии се приземил в известния туристически град Мандалей, като всички 89 пасажери и 7-членен екипаж са невредими.
На видео, оповестено в обществените мрежи, се вижда по какъв начин водачът неведнъж се пробва да спусне предния колесник до момента в който кръжи над пистата. След като не съумява летецът прави заход за кацане и носът на машината се плъзва по пистата преди самолетът да спре.
Йе Хтут Аунг, заместник-директор на Министерството на гражданската авиация на Мианма съобщи, че в началото водачът е опитал да спусне колесника посредством автоматизираната система за ръководство. След като не съумял опитал безрезултатно и ръчното ръководство преди да предприеме заход за кацане, предава БГНЕС.
Според Аунг казусът е механически и единствено дейностите на опитния водач са предотвратили голяма покруса. Властите изпратиха екип от специалисти, които ще открият точния проблем в системата за спускането на колесника. Машината е прекосявала ежедневни механически инспекции, безапелационни са от Мианмарските авиолинии. Това обаче е вторият сходен случай в страната за последните няколко седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР