Пилешкото филе в сметанов сос е отлично второ ястие за

...
Пилешкото филе в сметанов сос е отлично второ ястие за
Коментари Харесай

Бърза и лесна рецепта за пилешко филе в сметанов сос

Пилешкото филе в сметанов сос е чудесно второ ядене за фамилната вечеря. Не са ви нужни комплицирани съставки, а се подготвя извънредно елементарно и бързо. Следователно тази рецепта е подобаваща за тези, които нямат задоволително време за готвене.

В това ядене всички съставки са хармонично комбинирани. Нежният сметанов сос с мирис на гъби придава пикантност и сочност на пилешкото филе. Опитайте се да го приготвите и несъмнено ще ви хареса.

Необходими съставки:

600 гр. пилешко филе
1 бр. лук
200 гр. гъби
200 гр. готварска сметана
сол на усет
черен пипер на усет
олио

Начин на подготвяне:

Нарежете пилешкото филе на дребни кубчета. Гъбите нарежете на тънки резени. Лукът нарежете на тънки полумесеци и запържете в олиото за към 5 минути. След това прибавете пилешкото филе и разбъркайте още веднъж. Пържете на сдържан огън за към 10 минути. След това прибавете гъбите. Разбъркайте за още няколко минути и прибавете сметаната, солта и черен пипер на усет. След това разбъркайте цялото наличие и задушете на слаб огън за към 10 минути.
Пилето с гъби в сметанов сос е готово. Идеално допълнение към това ядене ще бъдат тестени произведения, варен ориз или елда. Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР