Пилешката супа е едно от най-популярните средства за борба с

...
Пилешката супа е едно от най-популярните средства за борба с
Коментари Харесай

Защо пилешката супа е полезна при грип и настинка?

Пилешката чорба е едно от най-популярните средства за битка с грипа и настинката. Исторически летописи демонстрират, че другите нации са се възползвали от нейното чудодейно влияние още преди доста епохи.

Едва през дванадесетото столетие тя била предписана като лекарство на пациент от доктор. Но даже тогава лекарите не можели да кажат сигурно каква е тайната на нейното магическо влияние. Към днешна дата обаче загадката най-сетне е разкрита.

След извършено проучване учени от университета в Небраска най-сетне съумели да разкрият по какъв начин тъкмо това ядене съумява да надвие простудните болести. Според тях силата на пилешката чорба се корени най-много във вещество, което се крие в нея и е известно като карнозин.

Именно то подсилвало имунитета и му пособие да се оправи с болестотворните процеси. Същевременно зареждало цялото тяло с тонус и задоволително сила и в последна сметка ни изправя още веднъж на крайници.

Допълнително за по-бързото справяне с грипа подкрепя и съставът на всеки съставен елемент, участващ в супата. По предписание в това ядене с изключение на пилешко месо се поставят още моркови, лук, чесън, копър, магданоз, лимонен сок, черен пипер.

Сами по себе си те също за източници на значими субстанции като витамин А, витамин В-комплекс, витамин С, магнезий, желязо, калций, цинк, калий и други

 Грип

При проучването, извършено с доброволци, излиза наяве по какъв начин тъкмо въздейства топлата пилешка чорба при простуда, грип, бронхити и други болести на дихателната система.

Учените открили, че тази питателна храна прави доста по-лесно раздвижването и отделянето на заседналия жилест секрет, като по този метод способства за освобождението на дихателните пътища.

По думите на учените пилешката чорба е надалеч по-полезна от блудкавия пилешки бульон и никога не трябва да се заменя единствено от него. Тя може да се приема превантивно в сезона на гриповете, както и по време на боледуването.

Лекарите поучават пилешката чорба да се подготви и приема още при първите първи проблясъци на грип, изразяващи се с изнемощялост, отмалялост, зашеметяване, температура, главоболие, кашлица, водниста секреция от носа и други Само по този начин положението ще бъде овладяно в точния момент.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР