Пиер Гасли ще бъде преместен с общо шест позиции назад

...
Пиер Гасли ще бъде преместен с общо шест позиции назад
Коментари Харесай

Гасли с две наказания след квалификацията в Испания, Ръсел с предупреждение

Пиер Гасли ще бъде изместен с общо шест позиции обратно на стартовата решетка за утрешната Гран При на Испания, откакто получи две санкции след края на днешната подготовка на „ Каталуния “.

И двете наказания на френския водач на Алпин са поради блокиране на негови противници. И двата случая се случиха още в първата фаза на сесията за място на старта, в която Гасли първо блокира Карлос Сайнц на завой №13, а малко по-късно се озова на пътя на Макс Верстапен на завой №4.

И за двете прегрешения френският играч получава по три места наказване. Това значи, че той ще стартира утрешната Гран При на Испания от десетото място на стартовата решетка, откакто приключи четвърти в квалификацията. Печеливши от глобата на Гасли ще са Люис Хамилтън, Ланс Строл, Естебан Окон, Нико Хюлкенберг, Фернандо Алонсо и Оскар Пиастри, които ще се изкачат с по една позиция на стартовата решетка.

Гасли не беше единственият водач, който бе разследван след края на квалификацията край Барселона. Другият играч, който имаше чуване пред стюардите бе класиралият се на 12-то място Джордж Ръсел. Британецът трябваше да дава пояснения за случая сред него и съотборникът му Хамилтън в края на втората част на сесията за място.

Тогава двамата водачи на Мерцедес се озоваха прекомерно близо един до различен на старт-финалната права и даже се стигна до контакт сред тях. Комисарите проучиха държанието на Ръсел, защото бе преценено, че неговото придвижване е довело до контакта сред него и Хамилтън.
 Ръсел: Изобщо не видях Хамилтън Ръсел: Изобщо не видях Хамилтън
Те обаче взеха решение да дадат единствено публично предизвестие на Ръсел, защото счетоха, че има няколко смекчаващи виновността фактора. Единият от тях е съществуването на Сайнц тъкмо пред него, който таман бе завършил своя летящ тур. Именно тази бърза обиколка на водача на Ферари бе принудила Ръсел да върне газта преди финалната крива, с цел да не блокира испанеца, което пък разреши на Хамилтън да го настигне, когато и двамата започваха своите бързи обиколки. Отделно от това Ръсел е реагирал на придвижването и държанието на Сайнц, който след пресичането на финалната линия бе върнал газта.

Така английският водач на Мерцедес ще резервира своята 12-та позиция на стартовата решетка за утрешното съревнование. То ще стартира в 16:00 часа българско време и ще може да бъде следено онлайн със Sportal.bg .

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР