Пиарът на Командира Михаил Михайлов, станал известен като Гласът на

...
Пиарът на Командира Михаил Михайлов, станал известен като Гласът на
Коментари Харесай

Гласът на Костов: Мандатът няма значение. Пак ще дойдат освободени от физическо послушници

Пиарът на Командира Михаил Михайлов, станал прочут като Гласът на Иван Костов, не спести ярки и остри рецензии против новите политици, като разгласи, че политиците в последните 30 години са трансформирали политиката в занаят, към която са се устремили замаяни и разплакани от благополучие хора без особени качества и умения.

Михайлов разгласи, че политическата класа, а и обществото  показват съвсем шизофренно държание, което потвърждават последните митинги пред президентството. Едната част от него показва против това, че Борисов и кликата към него са нарушители. Другата част стачкува против това, че така наречен “Промяна ” са глупави, некомпетентни, непоследователни и много подли, декларира пиар специалистът в изявление пред " 24 часа ".

А третата част - против това, че президентът Радев разделя народа. Хайде в този момент да си представим, че и трите групи са прави в оценките си. И какво се получава? Че желаят да ни ръководят нарушители, непоследователни простаци и политически интриганти. В тази обстановка половината от българите ще гласоподават за някого от тях, изведе логиката Михайлов.

Резултатът ще е „ класическото определение за нелепост ” - 100 пъти да постъпваш по еднакъв метод, да избираш едни и същи хора и да очакваш друг резултат.

По мотив изтеклите записи от съвещанието на Народно събрание на Политическа партия, някогашният пиар на Костов съобщи: „ Този запис в действителност изигра ролята на огледало, в което се огледаха участващите в него и всички останали, които надничаха през рамената им. Този запис и последващите реакции на сякаш враговете им демонстрираха кое е значимото и за едните, и за другите - освен България да има държавно управление, а те да са тези, които го ръководят. ”, заключи медийният специалист.

Според него, записът демонстрира, че освен ГЕРБ, а и “Промяната ” не знаят какво значи думата “скрупули ”. По-страшен от самия запис е единствено методът, по който реагирахме.

„ Едните гледаха сеир с пуканки пред тв приемника, другите се възползваха по всякакъв начин от обстановката. Много малко публицисти зададоха на Кирил Петков въпроса: “Как може, когато вие желаете властта, ГЕРБ да са нарушители, и в това време освен да ги приемате за съдружници, а дружно с тях да се домогвате до нея? На кого, съгласно вас, господа политици, не е станало ясно какви сте и какво в действителност желаете? ”. ”, напипа пропуща пиар гуруто.

Михайлов заключи, че има една форма на уникалност на българите и че сме обществени шизофреници.

„ Разделяме света на три - “тия ”, “ония ” и “аз ". “Тия ” са тези, които ни разгонват семейството, “ония ” са, за които гласуваме и нищо не вършат. А когато животът ни зададе въпроса: “А ти кой си? ”, отговорът постоянно е еднакъв: “Аз съм си аз! ”, обрисува омагьосаният кръг у нас Михайлов.

И прави много тъжния извод, че преди 30 минути сме излъгали целия свят, само че преди всичко себе си, че вършим някаква смяна, а сменихме само думите.

Имиджмейкърът на синия кабинет отсъди, че нищо не го е поразило в изтеклите записи от съвещанието на „ Промяната ”. „ Народ и политици е система от скачени съдове. Не може в системата да циркулира пикня, а в преливника да изтича амброзия. ”, сподели той.

И прави изводът, който значително умни хора са споделяли: „ Ние непрестанно чакаме някаква всемирна правдивост. Но животът не е обективен, животът е логически. На нас постоянно ни се е случвало и ни се случва това, което заслужаваме - а заслужаваме това, което ние самите си вършим. ”

Тъй като изборът е наш, Михайлов стига до извода, че в действителност не харесваме себе си. „ Както не харесваме и прехода, тъй като нашият прочит на прехода значи не да се трудим като германците след Втората международна война и да изградим отначало страната си, а да препишем законите на същите тези германци, създали от онази Германия днешната Германия. Смятахме, че напъните можем да ги сменяем с добре преписани закони. Но тези закони нали ние ги прилагаме? Днес политиците непрестанно изясняват по какъв начин личността нямала значение. Нямало значение кой е основен прокурор. Нямало значение кой е министър председател. Как да няма? Това е политическа шизофрения! Затова самите ние все по-малко и по-малко имаме значение. ”, заключава той.

Що се отнася до задаващия се кабинет от обединението на ГЕРБ и „ Промяната ”, Михайлов даде прогноза: „ Да приемем, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ станат за срам до дъно и създадат държавно управление. Какво положително очаквате от нещо толкоз скверно и подмолно? Или още по-лошо - трети мандат. На извънземните ли ще го дадат? Нали ще извадят още веднъж едни безлични, освободени от физическо послушници, които ще нарекат специалисти. ”, не спести остри думи той.

Няма никакво значение дали ще създадат държавно управление, кой ще го направи и по какъв начин ще го нарекат. Това ще е едно държавно управление, направено от нас, българите, и каквото и да е то, ние доста скоро ще излезем против него на площадите, даде прогноза Гласът на Костов.

„ В момента, с цел да не получим паник офанзиви от осъзнаването на това къде сме, какви сме, за какво сме такива, ние си задаваме въпроса с кой мандат е по-добре да създадем кабинет...

Е, добре, и аз запитвам - с кого да го създадем? С едни хора, които 5 часа демонстрират, че единственото, за което им пука, са те самите и техните комплекси. И дребното гласове, които са срещу, се оказват незадоволителни, с цел да победят комплексарщината и нелепостта им? ”, попита риторично Михайлов.

Или едни други, които ни се дават като опция, и които за 12 години убиха остатъчния морал на българина, доколкото изобщо сме го имали, издигнаха в фетиш простащината и измяната? И след това тези, които пристигнаха в границите на 2 години, с цел да покажат какъв брой са неприятни другите. Не мога да приема нито едните, нито другите, признава той.

Мишо Михайлов е подигравателен по отношение на бъдещето ни- „ Преди към 20 години международният демографски институт в собствен отчет сподели, че за България няма излаз. Някъде сред 2050 и 2070 година ще изчезне и последният етнически българин. Дето се споделя, има - няма още 60 избора, и сме там... ”, пресметна специалистът.

Хоризонтът и изходът съгласно мен е единствено един - личните ни персони, работата всеки ден върху нас самите, неповторимата цел да се грижим за околните си по метод, по който желаеме страната да се грижи за нас самите. И може би в миналото, преди да изчезне и последният българин, ще има няколко десетки или стотици фамилии, които ще построят обществото, за което всички мечтаем, само че през днешния ден не заслужаваме.

Най-важното е българите да имаме вяра в себе си и в това, че има смисъл да съществуваме, с цел да се грижим за околните си и хората, които обичаме. Да имаме вяра в смисъла на тази грижа за другия. Вярата и страната почти се отнасят, както вярата и религиите. Ако Господ смяташе, че човешката религия може да бъде обхваната от вяра, той щеше да ни даде единствено една вяра.

Нашата религия обаче е по-голяма от всяка вяра. Вярата ни в положителното също по този начин би трябвало да е по-голяма от вярата във всяка една партия. Аз имам вяра в себе си, тъй като би трябвало да съм мощен поради хората, които обичам и за които се грижа, показа Михайлов.

„ Дами и господа, разберете един път вечно, че не може единствените ви качества да са минусите на вашите съперници. Днес всички вие се държите като политически лешояди, храните се от мършата на враговете си. Всички съществуващи в България политически структури досега се осраха - извинете моя френски. Най-вероятно ще дойдат нови, при които няма да има разлика в качеството на материала. Може би единствено в цвета и миризмата.

Хората, които желаят да се занимават с политика, би трябвало да поемат този кръст, точно кръст, а не занаят и не психоаналитична лаборатория за изтребване на комплекси. Нека всеки, който дръзне да се посвети на другите, първо да се заобиколи с най-малко два пъти по-умни хора от него. В театъра, от който аз в никакъв случай не съм излизал, има една хубава приказка и тя гласи: “Царят се играе от близките ”, даде съвет на политиците Михайлов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР