Пиар агенцията АПРА“ ООД спечели поредна обществена поръчка на Министерството

...
Пиар агенцията АПРА“ ООД спечели поредна обществена поръчка на Министерството
Коментари Харесай

Пиар агенцията АПРА спечели поръчката за реклама на туризма чрез инфлуенсъри

Пиар организацията „ АПРА “ ООД завоюва поредна социална поръчка на Министерството на туризма. Тя е избрана за реализатор в търга за разпространение на туристическа дестинация България посредством образуване и осъществяване на тематични турове за публицисти, снимачни екипи, блогъри, влогъри, известни персони и експедиенти от целеви и перспективни пазари. Това излиза наяве от оповестеното решение в регистъра на публичните поръчки, откри инспекция на TravelNews.

Търгът е за 1 млн. лева без Данък добавена стойност, като изборът на реализатор е на база препоръчана най-ниска цена. От „ АПРА “ са дали цена 724.91 лева без Данък добавена стойност, която е цялост от цената за една нощувка в 4 или 5 звезден хотел, обяд, вечеря, такса за самолетен билет, цена за екскурзовод на час и цена за транспорт в страната. Другият участник – консорциумът ДЗЗД „ Медия хотел “, е предложил 798.50 лева без Данък добавена стойност за същите услуги.

Консорциумът „ ДЗЗД НМН “ и организация „ Директ медия Крес “ ЕООД са отстранени от процедурата, тъй като не дават отговор на изискванията. Първият е позволен до отварянето на цените, като е предложил доста ниска оферта от 411.35 лева без Данък добавена стойност, като обосновката за която не е зачетена от комисията. Компанията на рекламния необут Красимир Гергов - „ Директ медия Крес “, изобщо не е позволена до отварянето на ценовите предложения.
„ АПРА “ ООД е благосъстоятелност на Томислав Цолов и е част от групата Porter Novelli. Компанията изпълняваше поръчки за реклама на България при дългогодшния министър на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова и в редица други министерства. Тя обслужваше още Българския състезателен тотализатор. По времето на служебния министър на туризма Илин Димитров през тази година „ АПРА “ беше определена за реализатор на онлайн рекламата на туризма на България.

При другия участник - ДЗЗД „ Медия хотел “, прозираше кръгът на президента. В него влизат „ София медия пул “ ЕООД и „ Хотелтв “ ООД. Първата е собсвеност на рекламния експерт Боян Сираков, а във втората са съдружници компаниите „ НТ травел “ ЕООД и „ Би ес ей “, а шеф е Мартин Панов. „ НТ травел “ ЕООД е владеене на телевизионния продуцент Никола Тупарев, сочи справката в Търговския указател. Тупарев (известен като Нико Тупарев) и компаниите към телевизионните звезди Иван и Андрей, вършиха последната предизборна акция на президента Румен Радев за втория му мандат, обясниха пред TravelNews пиар и рекламни специалисти.

В консорциума „ ДЗЗД НМН “ влизат компаниите „ Ню икономик солюшънс “ ЕООД, и пиар организациите „ Маккан Ериксон София “ ЕООД и „ Нитрам комюникейшънс “ ООД. Първата е благосъстоятелност на Евелина Куртева, която прави финансови и стопански разбори, демонстрира информация в Търговския указател. „ Маккан Ериксон София “ е част от една от най-влиятелните американски рекламни мрежи - McCann Worldgroup. Българската компания е благосъстоятелност на Кенет Блат (23.98% дял), Десислава Тодорова – Олованова, която е и шеф (23.01%), Александър Тороманов (19.04%), Иван Киров (10%), и Цанка Крушева (4.94%), сочи справката в Търговския указател. Двете компании към този момент са правили дружно реклама на България във Англия през 2018 и 2019 година, когато министър на туризма беше Николина Ангелкова (ГЕРБ).  Третият участник в обединяването – „ Нитрам комюникейшънс “ ООД, е благосъстоятелност на „ АД Асетс “ ООД (70% дял) и Мартин Димитров (30%), който беше претендент за народен представител от " Демократична България ". Управител е Добринка Стойкова-Парасхаки, демонстрира информация в Търговския указател, която дружно със брачна половинка си държат „ АД Асетс “ ООД. Мартин Димитров е съучастник с телевизионния продуцент Никола Тупарев във компанията „ Драма куин “ ООД.

Поръчката за разпространение на туристическа дестинация България посредством образуване и осъществяване на тематични турове за публицисти, снимачни екипи, блогъри, влогъри, известни персони и експедиенти от целеви и перспективни пазари е включена в осъществяването на Годишната стратегия за Национална туристическа реклама и в частност за разпространение на дестинацията чрез тактически маркетингови принадлежности (програми, акции и др.), при които своето място заемат опознавателните турове, познати като Press & FAM Trips.

Целта им е да срещнат на място участниците (журналисти, снимачни екипи, блогъри, влогъри, известни персони и експедиенти от целеви и перспективни пазари) с туристическите запаси, атракции и благоприятни условия за туризъм, а те да споделят тази информация със своите читатели/последователни и/или клиенти. От маркетингова позиция източникът и привлекателността на информация и известия може да има голямо въздействие върху вероятността евентуалният необятен кръг от потребители/читатели да го одобряват. Споделеният персонален опит, достоверността в някои случаи и пристрастия към източника имат извънредно значение за приемането на споделената информация и разпространяването върху евентуалната публика.

Срокът на  контракта ще бъде 24 месеца, считано от датата на подписване или до постигане на оптималната обща стойност на контракта, което от двете събития настъпи първо. Финансирането на публичната поръчка ще се реализира със средства бюджета на Министерство на туризма.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР