Пхенян. Режимът в Пхенян е изпратил десетки хиляди севернокорейци в

...
Пхенян. Режимът в Пхенян е изпратил десетки хиляди севернокорейци в
Коментари Харесай

Die Welt: Ким Чен-ун е изпратил десетки хиляди севернокорейци в Русия

Пхенян. Режимът в Пхенян е изпратил десетки хиляди севернокорейци в Руската федерация, с цел да печелят пари за родината си, написа немският народен всекидневник Die Welt, като се базира на медийни отчети.
Съгласно публикуваната информация, основана на отчети на южнокорейски организации за отбрана на човешките права, в Руската федерация работят сред 30 хиляди и 50 хиляди жители на Северна Корея, които имат статут безусловно на плебеи. Условията в родината им обаче са толкоз отчайващи, че те даже са били принудени да заплащат подкупи, с цел да бъдат изпратени да работят в Русия.
От извоюваните пари севернокорейските служащи резервират единствено една дребна част – множеството от заработените средства отиват за режима на Ким Чен-ун, демонстрира тревожното следствие. Според отчета на правозащитниците, управляващите в Северна Корея взимат до 80 на 100 от заплатите, които печелят заетите в горското стопанство, и до 30 на 100 от трудовите хонорари на строителните служащи. Но освен – служащите са задължавани да заплащат сами и настаняването си и да отделят средства за така наречен Фонд за преданост.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР