ПГ на Продължаваме промяната излезе с декларация в парламента, в

...
ПГ на Продължаваме промяната излезе с декларация в парламента, в
Коментари Харесай

ПП иска от кабинета бюджет веднага, ДПС - без мнозинство няма и бюджет

ПГ на " Продължаваме промяната " излезе с декларация в Народното събрание, в която изиска от служебния кабинет незабавно да внесе проектобюджет за 2023 година

Депутатът Искрен Арабаджиев подсети, че има три готови бюджета от Министерство на финансите, срокът е изминал октомври, а бюджет не е импортиран. За тях " е допустимо да се работи с продължен бюджет, само че не е вярно, защото рецесиите вземат друга посока всеки месец и се изискват съответни ограничения по приходите на хората ".

Политическа партия напомни предложенията си: повдигане на пенсиите, данъчни облекчения за младите фамилии, повишение на минимална работна заплата.

" Ако служебното държавно управление не внесе бюджет - ще изложим страната, бизнеса и хората на редица опасности. Не могат да се финансират ограниченията съответно. Улисани в политически маневри - не би трябвало да забравяме за бизнеса, пенсионерите, родителите. Има заплаха за парите от Европа, въвеждане на еврото и кредитния рейтинг ", изброи Арабаджиев.

" Време е да се каже завършек на мизерията на пенсионерите и младите да спрат да напущат България ", се споделя в декларацията на ПГ на " Продължаваме промяната ".

Депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов пък съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че без да има ясно едно ясно политическо болшинство, което да носи отговорност за дейностите си, няма по какъв начин да се случат и нещата с бюджета. Иначе от групировката биха желали да бъдат част от такова болшинство и да бъдат водеща роля в него.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР